SVS en SSS delen in matige maar meeslepende wedstrijd de punten.

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Foto: SSS

Aan het begin van de voorjaarsvakantie staat de inhaalwedstrijd uit tegen SVS op het programma. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op sportpark Schenkel in Capelle aan den IJssel.

De eerste kans is voor SSS als Nick Rorijs de bal doorkopt op Antonie Robalo Monteiro maar zijn inzet gaat net naast. Alle kansen die daarop volgen waren allemaal voor SVS en na een aantal gemiste kansen is het dan toch raak voor SVS en kijkt SSS tegen een 1-0 achterstand aan. Tot minuut 43 is het SVS dat de toon bepaalt maar in de laatste minuten van de 1e helft is het SSS dat uit het niets terugkomt in de wedstrijd. Uit een vrije trap van Dennis den Haan kopt Nick Rorijs perfect de 1-1 binnen en een minuut later is het diezelfde Nick Rorijs die een aantal verdedigers in de luren legt en de bal panklaar legt voor Daan Sibrijns en die schiet de 1-2 ruststand op het bord. In de 2e helft is het SVS dat via een schitterende vrije trap, die in de kruising belandt op 2-2 komt. Bijna direct vanaf de aftrap is het Dennis den Haan die alleen voor de SVS keeper komt maar helaas is zijn schot een prooi voor de keeper. Tien minuten later is het SVS dat wel raak schiet en zo de leiding neemt met 3-2. In de laatste minuten van de officiële speeltijd is het een vrije trap van Feni Biletidie bij de 2e paal binnenvalt voor de 3-3. Zo lijkt deze wedstrijd in puntendeling te eindigen. Door het vele tijdrekkenlaat de scheidsrechter de klok doorlopen tot wel de 100eminuut. In deze blessuretijd is het SVS dat op een 4-3 voorsprong komt. In de 100e minuut krijgt SSS een vrije trap aan de linkerkant van het veld, ook keeper Cas Abbas gaat mee naar voren. Feni Bileti trapt de bal het strafschopgebied in en het is Cas Abbas die de bal op de paal kopt en in de rebound is het Nick Rorijs die de 4-4 binnentikt.  In de slotseconden nog een kans voor SVS maar die bal gaat er gelukkig voor SSS niet in en zo eindigt deze doelpuntrijke wedstrijd in een 4-4 gelijkspel.

De vraag die na deze enerverende wedstrijd overblijft is wat beide ploegen met de puntendeling opschieten. SVS had gehoopt meer afstand te kunnen nemen van de nacompetitieplaatsen en SSS had gehoopt meer aansluiting bij de top van het klassement te kunnen krijgen. Volgende week krijgen beide teams de nummers 1 en 2 tegenover zich. SSS gaat thuis de strijd aan tegen Slikkerveer, de huidige nummer 1 en SVS gaat in Maasdam de degens kruisen met FC Binnenmaas, de nummer 2 van de ranglijst.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.