Nieuwe riolering in buurtschap Nieuwendijk

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Gemeente HW

Het huidige riool in Nieuwendijk is rond 1955 aangelegd en aan vervanging toe. De gemeente Hoeksche Waard legt in 2024 in het westelijk deel en in 2025 in het oostelijk deel een systeem aan waarbij afvalwater en hemelwater zijn gescheiden. Zo houden ze rekening met de soms hevige regenbuien.

In het westelijk deel van Nieuwendijk kwam in oktober 2023 een nieuw rioolgemaal. Wij maken een nieuwe rioolpersleiding vanaf dit gemaal onder ’t Scheidt (West Binnenhaven) door. In het oostelijk deel van Nieuwendijk renoveert het waterschap in 2024 hun gemaal. Daarom vervangen we hier het riool vanaf 2025. Stedin Netbeheer en Evides Waterbedrijf vervangen nu de verouderde elektriciteitskabels en gas- en drinkwaterleidingen.

De rioolwerkzaamheden zijn een mooie kans om ook de bestrating in het buurtschap weer netjes te maken.

De gemeente wil heel graag de mening van de Nieuwendijkers over de plannen weten. U kunt hiervoor het reactie formulier op de webpagina over Nieuwendijk invullen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren