Zinkweg wint bij Rockanje

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

Sportpark ‘de Drenkeling’ was het toneel van de wedstrijd tussen de nummer 2 en de nummer 4 in de 4e klasse F (west 2). Op papier beloofde dit geen gemakkelijke middag voor de Zinkwegse Boys te worden, ook gezien de vorige onderlinge wedstrijd, welke door de ploeg uit Rockanje met 4-5 gewonnen werd.

Dit schrikbeeld bleek voor de bezoekers een goede motivatie om direct scherp aan de wedstrijd te beginnen. Dat resulteerde in de 4e minuut al tot een kopkans voor Justin de Lange uit een goed genomen corner. De bal ging maar net over het Rockanje-doel. Rockanje stelde daar weinig tegenover. De ploeg zakte massaal in en gokte op de lange bal, vooral ook, omdat het middenveld van Zinkwegse Boys heerste. Het goede spel  leidde ook tot kansen, zoals in de 11e minuut uit een vrije schop net buiten het strafschopgebied. De inzet van Simon van Rheeden ging echter net over de kruising. Rockanje probeerde wat terug te doen via de counter, maar de defensie van ZWB bleek uiterst solide en kwam nooit in de problemen. Zo was het wachten op de openingstreffer van de bezoekers. In de 28e minuut kopte Kevin Brasser nog net over uit een lange corner en even later, in de 32e minuut toen Kevin Brasser schoot hard in,  maar diens inzet ging net naast. Net als in de 34e minuut, maar toen was het Simon van Rheeden, wiens vizier niet op scherp stond: de bal ging weer net naast. In de 38e minuut kreeg ZWB toch loon naar werken: een fraaie steekbal van Simon van Rheeden op de ingevallen Marnix de Koning werd door laatstgenoemde ‘supersub’ met een schitterend schot in de kruising afgerond. 0-1 Dit was tevens de, gezien het wedstrijdbeeld, uiterst verdiende ruststand.

 

Zinkwegse Boys combineerde uitstekend in een hoog tempo terwijl Rockanje daar weinig tegenover kon stellen. Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. In de 50e minuut leidde een wederom oogstrelende combinatie tot een goede kans voor Thomas van Gilst, maar diens inzet zeilde ternauwernood over de vijandelijke kruising. Zo bleven de kansen komen. Zoals in de 57e minuut, toen Simon van Rheeden zijn inzet net geblokkeerd zag door een Rockanje-been. In de 62e minuut was het dan toch raak door Thomas van Gilst, die de defensie van de thuisploeg heel slim verschalkte. Zijn bekeken schot in de korte hoek, na een fraaie actie in de zestien,  verraste de doelman van de Rockanje volledig. 0-2 Daarna trachtte Zinkwegse Boys de wedstrijd in het slot te gooien, terwijl Rockanje wat meer de aanval zocht, echter zonder echt gevaarlijk te worden. In de 85e minuut kregen de Oud-Beijerlanders nog een gemakkelijk gegeven strafschop, welke door Simon van Rheeden koeltjes benut werd. 0-3 De wedstrijd werd uitstekend geleid door scheidsrechter J. van Hamersveld. Conclusie: Zinkwegse Boys domineerde de wedstrijd en had zelfs met nog grotere cijfers kunnen winnen. Dat er geen ‘man of the match’ viel aan te wijzen, moet gezien worden als een compliment voor het gehele team. Trainer Peter van Dam en assistent Henk Reedijk verdienen dan ook eigenlijk die titel!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.