Tentoonstelling ‘Sense of presence’ met werk van Rogier Maaskant in museum het Land van Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto pr museum “Het Land van Strijen”

Op zaterdag 2 maart opent in Museum Het Land van Strijen de tentoonstelling ‘Sense of presence’ met werk van Rogier Maaskant.Een preview van foto’s die later dit jaar in een boek verschijnen. De officiële opening vindt plaats op 2 maart om 14.00h door archeoloog Jeroen Ras. De tentoonstelling is te zien van 2/3 t/m 20/4. U bent van harte welkom.

Twee jaar legde hij zich toe op het fotograferen van nachtvlinders en andere insecten die aan de aandacht van de meeste mensen ontsnappen. De foto’s zijn gemaakt in de Hoeksche Waard en rond Rotterdam. Insecten zijn van vitaal belang voor ons als mens. Hun aantallen nemen echter dramatisch af vanwege verlies aan leefomgeving en het gebruik van pesticiden. Een gebrek aan waardering is veelal het gevolg van onvoldoende kennis over hun bestaan.

Deze foto’s zijn een poging daar verandering in aan te brengen: de insecten krijgen een podium. Met spotlights. Niet eerder zijn deze dieren op deze manier vastgelegd. Een selectie is t/m 20 april in het museum te zien. De bijzondere beelden worden gebundeld in het boek ‘Sense of Presence’ dat in juli verschijnt en wordt uitgegeven door The Eriskay Connection. Na de tentoonstelling in Strijen zullen de foto’s te zien zijn in Margate in het Verenigd Koninkrijk.

Rogier Maaskant groeide op in Strijen en studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. In zijn werk toont hij zich een opmerkzaam beschouwer.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.