Heinenoord niet lang Arnemuiden

7 Min Read

Arnemuiden uit….. altijd lastig..Dit was ook van toepassing tegen MZC en Serooskerke en misschien is het ook wel tegen Yerseke, Terneuzen en Walcheren, wat nog op het programma staat.
Zonder de zieke Beau Maas, die we vanaf deze plaats namen GEHEEL s.v. HEINENOORD van harte beterschap wensen en de geblesseerde Alexander Deetman, begon de formatie van coach Ralph Kalkman goed aan de wedstrijd. Jammer, dat wederom door een scheidsrechtelijke dwaling, evenals in en tegen Hellevoetsluis, de volle winst in de slotfase niet mee naar huis kon worden genomen.

Aanvoerder Toine v.d. Berg greep al meteen na de aftrap  goed in op de aanstormende Jordy v.d. Klooster, wat meteen hierna al een hoekschop opleverde voor de Noord.
Uit deze corner werd het schot van Ramy Salem nog geblokt, terwijl hij in de 7e minuut een herkansing kreeg, maar zijn poging nu over de lat zag scheren.
In de 11e minuut werd Marlon Slabbekoorn op links aangespeeld, passeerde enkele tegenstanders tot de achterlijn en gaf de bal op een presenteerblad aan Jesper Kusters, die uithaalde en de fors gebouwde Joan vam Belzen het nakijken gaf. 0 – 1 . Het antwoord van de Zeeuwen kwam meteen, toen Jordy v.d. Klooster werd aan gespeeld en een enorme pegel op het Heinenoordse doel afvuurde, echter Angelo Spanjaart voorkwam met een uitstekende redding een zeker doelpunt.

In de 18e minuut was het weer raak, toen Marlon Slabbekoorn zich ontdeed van enkele tegenstanders en dit keer Sanzio Dieterich in de gelegenheid stelde de score te verdubbelen, echter zijn schot werd in eerste instantie half gekeerd door de Zeeuwse sluitpost, maar in de rebound kwam de bal bij Ramy Salem terecht en hij bracht de 0-2 op het scorebord.
Vijf minuten later was het Enrico Elderhorst, die de bal knap  bij zijn tegenstander ontfutselde, uithaalde en zijn schot over zag gaan.
In de 23e minuut deed Ramy Salem hetzelfde, ging een EEN  –  TWEETJE aan met Jesper Kusters en schoot uiteindelijk op de paal.
In deze fase van de wedstrijd had De Noord met een beetje geluk uit kunnen lopen naar 3 en 4 nul en toen gebeurde het tegenover gestelde, want een combinatie tussen Huib van Hecke en Ronaldo Meijer werd afgerond door Jordy v.d. Klooster en dat betekende 1 – 2

Bij de volgende poging was het wederom Jordy v.d. Klooster die er vandoor ging, echter ditmaal was Davy Kaptein met een uitstekende ingreep , die erger voorkwam.Vervolgens ging een hard schot van Huib van Hecke maar net naast. Na ruim een half uur spelen ontweek Ronaldo Meijer de buitenspelval en was het Angelo Spanjaart met gevaar voor eigen leven, die redding bracht door zich volledig op de bal te stortte. Zo bleef het spannend en verzetten Enrico Elderhorst en Sandin Avdic veel werk op het middenveld. Ramy Salem deed nog een poging van afstand en op slag van rust kreeg de thuisploeg nog een hoekschop te nemen. Aanvoerder Toine v.d. Berg voorkwam de gelijkmaker, door de harde kopbal van Jordy v.d. Klooster van de lijn te halen en was het rust na een spannende eerste helft.

Het tweede bedrijf startte met ongewijzigde teams en kwamen de bezoekers goed weg door een enorme misser van Joey van Belzen.
De ploeg van trainer Alexander van Keulen ging op jacht naar de gelijkmaker en vervolgde met een aanval opgezet door Ronaldo Meijer in combinatie met Desley v.d. Gruiter en Martijn de Goffeau, terwijl Sanzio Dieterich goed mee verdedigde.

Een combinatie tussen Marlon Slabbekoorn en Ramy Salem eindigde in de handen van Joan van Belzen. Met nog ruim 20 minuten te gaan slingerde coach Ralph Kalkman er 4 wissels tegenaan.
Marlon Slabbekoorn – Jesper Kusters – Andrew van Tiggelen en Enrico Elderhorst werden vervangen door Austen Zwaal – Wessel Schouwink – Dejan de Feiter en Donny Navajas Sanchez.
Uit een hoekschop belandde de bal bij de jarige Wessel Schouwink en helaas werd zijn uithaal geblokt .Zo kabbelde de wedstrijd door, tot in de 83e minuut een lange bal van Joan van Belzen twee meter voor de zestien terecht kwam.  Ronaldo Meijer, die werd aangepakt door Toine v.d.Berg en Davy Kaptein, liet zich sierlijk vallen en scheidsrechter Richard v.d. Rest uit Dordrecht die e.e.a. van grote afstand bekeek, wees tot ieders verbazing naar de stip. Natuurlijk was dit een vrije trap , maar geen penalty was ook de mening van vriend en vijand. Het gevolg een opstandje en staking van de wedstrijd.

Gelukkig kon na ruim 5 minuten afkoelen de wedstrijd worden hervat , maar wel met een penalty.Ronaldo Meijer schoot feilloos binnen en bepaalde de eindstand op 2 – 2. Ondanks het gelijke spel blijft Heinenoord met 2 punten verschil koploper en komt nummer 2:   MZC a.s. zaterdag op bezoek. De 5 – 0 nederlaag ligt nog vers in het geheugen, dus volgende week de gelegenheid dit weg te poetsen. Vandaar oproep aan onze jeugd allemaal te komen met toeters en bellen om ons Vlaggenschip aan te moedigen.  Zoals gewoonlijk begint de wedstrijd om 14.30 uur.