OBS de Meerwaarde in Strijen viert 15 jarig bestaan

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Openbare lagere school strijen later obs de Striene en nu op die plek de Parkeerplaats van de Lidl en AH

Maandag 11 maart was een bijzondere dag voor basisschool De Meerwaarde in Strijen. Precies vijftien jaar daarvoor opende de basisschool zijn deuren. Dat is natuurlijk een feestje waard! De hele week zijn er gezellige activiteiten voor de leerlingen van groep 1 t/m 8 en de kinderen van de kinderopvang en peuterspeelzaal. 15 jaar geleden kwam de school voort uit OBS de Striene en OBS de Patrijspoort.

De feestweek werd geopend op het schoolplein, met letterlijk en figuurlijk veel toeters en bellen. De ruim 400 kinderen van het IKC zongen het schoollied en bliezen vervolgens talloze bellen de lucht in.  “Een prachtig gezicht”, aldus directrice  Marianne de Man. “Wat ik ook erg leuk vind, is dat vrijwel iedereen zich aan de dresscode houdt. We dragen de hele week chique zwarte of witte kleding, met goud en zilver.”

Activiteiten voor jong en oud
Juf Ilse van der Maas, voorzitter van de lustrumcommissie, genoot ook zichtbaar van de feestelijke opening. “En dit is nog maar het begin”, zegt zij enthousiast. “We hebben de hele week leuke activiteiten op de planning staan, passend bij de leeftijden van de kinderen. Zo komt er een springkussen, we houden speurtochten en optochten, we gaan sporten en dansen, voor de hogere groepen zijn er een dj-workshop en skateboardles, we zorgen voor kraampjes met lekkers, er zijn theatervoorstellingen en we organiseren een pubquiz. Bovendien mag iedereen meedoen aan ‘De Meerwaarde Got Talent’.

Ontwikkeling tot integraal kindcentrum
Het jubileum is tevens een mooi moment om terug te blikken op de ontwikkeling die De Meerwaarde de afgelopen vijftien jaar doormaakte. Marianne de Man: “We staan vanaf dag één voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs en zo staan we ook bekend in Strijen.. We bieden onderwijs en opvang onder één dak. Als onderdeel van De Hoeksche School werken onze basisschool, ons kinderdagverblijf en onze peuterspeelzaal integraal samen. We werken met gezamenlijke thema’s en activiteiten, en peuters kunnen vanaf 3 jaar en 4 maanden wennen bij de kleuters. Dit draagt bij aan een soepele overstap naar de basisschool. Daarnaast werken we nauw samen met het Hoeksch Lyceum en Actief College. Dit geeft onze leerlingen van groep 8 vertrouwen bij de overstap naar het voortgezet onderwijs.”

Afsluiting met schoolcadeau
Op vrijdag 15 maart sluit De Meerwaarde de feestweek af. Alle groepen doen dan mee aan een optocht, er is muziek en voor iedereen een ijsje. Ook wordt het schoolcadeau onthuld. Wat dat is? “Dat is natuurlijk nog een verrassing”, lacht juf Ilse.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.