Wie het laatst lacht, lacht het best: Korbatjo pakt goud en is kampioen

5 Min Read

Zaterdag 16 maart was het eindelijk zover: de kampioenskraker tussen DSO 1 en Korbatjo 1. De gehele zaalcompetitie zijn ze aan elkaar gewaagd en het werd al snel duidelijk dat het hoogstwaarschijnlijk op de laatste wedstrijd aan ging komen. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen eindigde teleurstellend in het voordeel van de Klundertenarenmet 3 doelpunten verschil, maar gelukkig maakten zij in eigen huis een misstap door gelijk te spelen tegen Keep Fit’70.  Daardoor was enkel winst (en dus niet noodzakelijkerwijs met 3 doelpunten verschil) genoeg voor de Oud-Beijerlandersom die felbegeerde eerste plek te bemachtigen. De kers op de taart, want promotie naar de 2e klasse was vorige week al een feit.

Met meer dan 400 toeschouwers, een mooi versierde hal voor zowel DSO als voor Korbatjo en gezonde spanning gaf de goed fluitende scheidsrechter van Alfen het startsein. Beide teams begonnen scherp aan de wedstrijd. Gefocust en gecontroleerd voerden de Oud-Beijerlanders het plan uit wat ze van te voren hadden gemaakt. Rust bewaren en herhalen. Al snel kwam de ploeg, onder leiding van Marcel le Pair, op ruime voorsprong door doelpunten van Alex de Reus, Anne van Nes, Ruby Vermaas en Carlo van Veen (2-6). Dit gaf wat ademruimte en vertrouwen, maar net iets te veel want de thuisploeg liet zich niet uit het veld slaan en vocht zich terug in de wedstrijd (9-9). Aanvoerder Carlo van Veen wist zijn team nog even een steuntje in de rug te geven vlak voor rust. Hij maakte de 9-10 via een benutte strafworp.

Wederom had de coach van Korbatjo eigenlijk maar 1 boodschap aan zijn team: “rust bewaren, dan zijn we simpelweg de betere ploeg”. Met die gedachte ging het vlaggenschip van Korbatjo de tweede helft in. Maar rust bewaren is lastig als de tegenstander veel gaat scoren. DSO kwam scherp de kleedkamers uit en maakte maar liefst 4 goals op rij. Omschakelen was nu écht belangrijk en dat lieten Iris Nienhuis, Carlo van Veen en Anne van Nes zich geen 2 keer zeggen. Zij maakte er met hun treffers weer 14-14 van. De spanning was inmiddels om te snijden en iedereen zat op het puntje van z’n stoel. Beide teams begonnen om en om te scoren (16-16), maar een gelijkspel was niet genoeg voor de Hypotheker/Detalis formatie. Luuk de Ruiter deed een poging Korbatjo op voorsprong te zetten in de laatste minuut en met succes. Hij maakt de 17e en uiteindelijk winnende goal. DSO deed nog een laatste poging, maar de scheidsrechter maakt bij een stand van 16-17 een einde aan deze zinderende strijd. Korbatjo 1 is kampioen van poule 3K én zal volgend zaalseizoen verdiend weer in de 2e klasse uitkomen.

Na de wedstrijd bestormde het Korbatjo publiek uitzinnig van vreugde het veld en vloog iedereen elkaar in de armen. Een uurtje later werd de selectie feestelijk onthaald in de eigenkantine, waarna het kampioenschap goed gevierd werd. Bij deze bedanken we iedereen voor de geweldige support. Zonder jullie waren we nooit zover gekomen!

Na een verdiend weekje vrij zal de selectie op dinsdag 26 maart weer starten met de voorbereiding op het veldseizoen. De competitie start op 6 april in Rotterdam tegen Trekvogels op 13:45 uur. Zien we jullie daar weer? #komlaatjehoren!

Doelpuntenmakers bij Korbatjo: Carlo van Veen 4x, Ruby Vermaas, Alex de Reus en Luuk de Ruiter allen 3x, Anne van Nes 2x, Iris Nienhuis en Chaïm Reedijk beiden 1x. Arankavan Veen staat niet bij de doelpuntenmakers, maar wat was ze weer belangrijk. Alleen door als team te spelen scoor je doelpunten en word je kampioen.