Zinkwegse Boys geen moeite met koploper ’s Gravendeel

Om nog enige aanspraak op de titel in de 4e klasse F te kunnen maken moest Zinkwegse Boys zaterdag winnen van koploper ‘s Gravendeel.

In de 2e minuut kreeg Zinkwegse Boys een corner na een goede kans, welke met moeite door de ‘s Gravendeel-defensie kon worden afgeslagen. Aan de andere kant was ‘s Gravendeel toen al eens gevaarlijk geweest, maar de defensie van de thuisploeg was attent. In de 8e minuut was het weer Zinkwegse Boys, dat uit een corner maar net naast schoot. In de beginfase was vooral de thuisploeg de bovenliggende partij. Zo kreeg Kevin Brasser een dot van een kans, maar hij stuitte op de doelman, die voor deze overtreding (slechts) een gele kaart kreeg. De vrije schop ging rakelings naast het doel van Jimmy Waasdorp van ‘s Gravendeel. Aan de andere kant zocht ‘s Gravendeel steeds met lange ballen de snelle buitenspelers. Dat had in de 18e minuut succes. De voorzet van links werd keurig afgerond door goalgetter Levi Vugts: 0-1. En in de 22e minuut moest keeper Arne de Jong van Zinkwegse Boys gestrekt op een harde inzet van zo’n 25 meter. In de 25e minuut verrichtte dezelfde doelman nog een mooie redding op een inzet van dichtbij. Zo trokken de bezoekers de partij naar zich toe. Toch kreeg Zinkwegse Boys ook kansen, zoals in de 35e minuut, maar de doelman van de ‘s Gravendelers kreeg nog net zijn voet tegen de bal vóór de doorgebroken Kevin Brasser. Het zat de thuisploeg niet mee, want in de 41e minuut schoot Timo van Bennekom rakelings naast het ‘s Gravendeel-doel.

Na de rust kreeg Zinkwegse Boys al direct een goede kans voor Marnix de Koning, maar zijn inzet werd door de goalie van ‘s Gravendeel met de voet gekeerd. In de 55e minuut moest deze sluitpost weer ingrijpen op een inzet van Simon van Rheeden. Zo kwam Zinkwegse Boys steeds beter in de wedstrijd. Aan de andere kant kregen de bezoekers ook nog een goede kans, maar de betrouwbare sluitpost van Zinkwegse Boys bracht redding. In de 65e minuut was Marnix de Koning weer een dot van een kans, masr zijn inzet ging net voor het ‘s Gravendeel-doel langs. In de 70e minuut was het wel raak door Simon van Rheeden na een mooie actie van de net ingevallen Thomas van Gilst.1-1 In de 73e minuut probeerden de bezoekers nog wat terug te doen, maar het vlammende schot waaide net over het Oud-Beijerlandse doel. In de 83e minuut kreeg ‘s Gravendeel weer een goede kans, maar de spits kon net niet bij de bal. In de 87e en de 88e minuut redde Arne de Jong schitterend op inzetten van de bezoekers, zodat de Zinkwegse Boys in de wedstrijd bleef. En toen Timo van Bennekom er vlak voor tijd koppend 2-1 van maakte, was de wedstrijd beslist.

Conclusie: Zinkwegse Boys won door de combinatie van inzet en goed voetbal. Het fysiek sterke ‘s Gravendeel zette daar qua voetbal te weinig tegenover. ‘Man of the match’: doelman Arne de Jong van Zinkwegse Boys, die met enige schitterende reddingen zijn ploeg in de wedstrijd hield.