SHO wint bij Zuidland

Redactie Hoeksch Nieuws
6 Min Read
voor de vierde keer in drie duels geeft Joost van Eck de vijandelijke doelman vanaf elf meter het nakijken - Foto Adri Troeleman
Op de eerste lentezaterdag was het voor SHO voor de derde keer dit seizoen ”pontje over” richting Voorne-Putten om de strijd aan te gaan met Zuidland. Hoewel het verschil op de ranglijst elf punten in Beijerlands voordeel was gaf dat nog geen garantie dat de punten zo maar meegenomen zouden kunnen worden. In de vijf eerdere confrontaties op sportpark Groot Nibbeland wist SHO slechts eenmaal te winnen. In het begin van het seizoen 2011/12 werd het 0-4 met Geert Bakker die, zonder zelf te scoren, de grote uitblinker was met een groot aandeel in alle treffers. SHO zou in die jaargang onder trainer Jeroen Rijsdijk kampioen worden in de tweede klasse. Van de overige vier onderlinge wedstrijden won Zuidland er twee en tweemaal eindigde het onbeslist. Eén verandering in de opstelling van SHO ten opzichte van vorige week, Dedier Bos stond aan de aftrap ten koste van Stevie Soares.

SHO begon gelijk goed en al in de openingsminuut leek Joost van Eck onrechtmatig van scoren te worden gehouden wat goed leek voor een strafschop maar scheidsrechter Van der Heyden liet doorgaan. Even later was Jesse Vermaat dicht bij de openingstreffer maar de bal werd naast gefrommeld. Maar na acht minuten werd het alsnog stipwerk. Jeroen Eikelenboom werd in de beruchte rechthoek gemangeld waarna de leidsman resoluut naar de stip wees. Joost van Eck gaf doelman De Man, die de bal nog wel met zijn vingertoppen beroerde, het nakijken: 0-1. De vierde strafschop in de laatste drie wedstrijden die door Joost is benut.
Met de opsteker nam SHO het heft in handen en na bijna een kwart wedstrijd werd de voorsprong verdubbeld. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam via de handen van de sluitpost precies voor de voeten van Tom de Pender: 0-2.
Net zoals de lucht dreigend boven het veld hing bleef SHO dreigend voor het Zuidlandse doel maar het lukte niet – mede door goed keeperswerk – om de score op te voeren. Defensief leek SHO het ook goed voor elkaar te hebben en bleef de schade beperkt tot een paar hoekschoppen. In alle wedstrijden die het eerste elftal van SHO dit seizoen afwerkte lukte het slechts eenmaal om met een clean sheet van het veld te stappen en dat was juist in de regenachtige thuiswedstrijd tegen Zuidland (1-0, doelpunt Jesse Vermaat en de eerste overwinning na zes speelronden). Vijf minuten voor de pauze deed Zuidland toch iets terug. Na een hoekschop lukte het om de bal kort bij de tweede paal binnen te koppen: 1-2 en daarmee werd de hoop dat de Beijerlandse afweer deze jaargang in ieder geval één ploeg van scoren af zou kunnen houden de bodem ingeslagen. In de slotseconden voor de thee leek Joost van Eck op weg naar zijn tweede doelpunt maar hij werd net voldoende gehinderd zodat hij de bal niet meer onder controle en daardoor ook niet in het doel kon krijgen.
In deel twee stroopte de thuisclub de mouwen meer en meer op en omdat SHO te slordig omging met de mogelijkheden bleef het spannend. Maar achterin bij SHO leek iedereen bij de les te blijven.
Met nog twintig minuten te gaan de eerste wissels aan SHO kant. Tim de Pender en Dedier werden vervangen door Stevie Soares en Thomas van Putten en even later kwam Yur Snoek voor Kevin Angel.
Thomas en Jesse kregen nog de kans om te scoren maar de keeper had goede reflexen.
Omdat de druk op het SHO doel behoorlijk toenam haalde Hans Maus Vermaat naar de kant en bracht Danny Kerpel als extra slot op de deur om zo het meubilair te kunnen redden. Op een paar dreigende momenten na lukte dat prima en na een messcherpe counter maakte Thomas van Putten een einde aan de Beijerlandse onzekerheid langs de lijn: 1-3 en meteen het slotsignaal van de scheidsrechter.
Door de overwinning komt SHO in punten gelijk met Spijkenisse dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.
In de drie wedstrijden op Voorne Putten bleef SHO zonder nederlaag. Op bezoek bij Spijkenisse werd het in de openingswedstrijd 2-2 en bij Brielle eindigde het in 1-2.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Aron van Schaik, Robin Winkels, Ferdinand Römelingh; Kevin Angel, Joost van Eck, Jesper Troost; Tim de Pender, Jesse Vermaat, Dedier Bos
Wissels:
73’ Stevie Soares voor Dedier Bos
73’ Thomas van Putten voor Tim de Pender
78’ Yur Snoek voor Kevin Angel
86’ Danny Kerpel voor Jesse Vermaat
Doelpunten:
08′ 0-1 Joost van Eck, penalty
20’ 0-2 Tim de Pender
40’ 1-2 ?
90+4’ 1-3 Thomas van Putten
Kaarten
Scheidsrechter Clint van der Heyden had geel voor Sven van den Bogaerdt van Zuidland.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren