Workshop hondengedrag voor inwoners en honden uit Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Pixabay

Oud-Beijerland Lichaamstaal, gedragssignalen en gebaren spreken bij honden duidelijke taal. Als de baasjes het maar begrijpen, gaat dat meestal goed. Wat probeert een hond te vertellen als hij gaapt, krabt of zijn bek aflikt? Gediplomeerd hondendeskundige Miranda van de Meer weet daar alles van. Zij geeft op 5 april een presentatie in het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland.  

Het levert honden en hun baasjes heel veel op als signalen beter begrepen worden en als mensen besef hebben van de emoties die honden ervaren. Het zal echt positieve invloed hebben op het gedrag van mens en dier. Tijdens deze ochtend doen bezoekers kennis op over lichaamstaal, kalmerende signalen en natuurlijke behoeften én er is gelegenheid om vragen te stellen over hondengedrag.

 

Waarom kunnen honden gapen zonder moe te zijn, hun bek aflikken zonder trek te hebben en bijten of krabben zonder jeuk te hebben. Waarom gaat je hond (blaffend) naar andere honden, mensen of kinderen toe terwijl hij ze eigenlijk heel eng vindt? En waarom wil je hond maar niet wennen om alleen thuis te zijn, terwijl je toch steeds maar kort weg bent of het rustig opgebouwd hebt?

 

De gedragsdeskundige voor honden, gespecialiseerd in het welzijn van de hond én verlatingsangstdeskundige, geeft op deze ochtend een inkijkje in het gedrag en het brein van jouw hond. Miranda van der Meer is op 5 april te gast bij de Bibliotheek Hoeksche Waard in het Oude Raadhuis te Oud-Beijerland.

 

Bibliotheek Hoeksche Waard | Oude Raadhuis | Waterstal 1 | Oud-Beijerland | Toegang voor niet-leden € 7,50 voor basisleden € 6,50 en voor plusleden € 5,50. Vooraf aanmelden noodzakelijk via de website debhw.nl/agenda of bij de balie in de Bibliotheek. Aanvang 10 uur tot 12 uur op vrijdag 5 april.

of bij de balie in de Bibliotheek. Aanvang 10 uur tot 12 uur op vrijdag 5 april.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren