De Media Ukkie Dagen komen eraan!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Oud-Beijerland – Van 5 t/m 12 april vinden de Media Ukkie Dagen plaats! Door het hele land wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Het thema is dit jaar: Ontspannen met media. De Bibliotheek Hoeksche Waard doet samen met JOGG Hoeksche Waard ook mee aan deze campagne en organiseert op woensdag 10 april een leuke activiteit voor ouder en kind.

Voor groot en klein geldt; media zijn de hele dag om ons heen. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat worden we omringd door schermen, boeken, luidsprekers en apparaten die onze aandacht vragen. Die media hebben effect op je ukkie. Ze kunnen prikkelen, in beweging brengen, je aan het denken zetten of juist zorgen voor ontspanning. Maar ook een bron van onrust vormen, overprikkelen of té uitdagend zijn. Door een kind vanaf het begin te begeleiden bij het gebruik van media, creëer je een basis waar je gedurende de rest van de jeugd op voort kunt bouwen. Dit geldt voor afspraken, gesprekken, begrip en plezier!

Om de verschillende manieren van ontspannen met media te ervaren, wordt er op woensdagochtend 10 april een activiteit georganiseerd door de Bibliotheek Hoeksche Waard in samenwerking met JOGG Hoeksche Waard. Ouders krijgen samen met een hun ukkie een ontdekkaart en dobbelsteen die ze langs verschillende stationnetjes in de bibliotheek leidt. Bij die stationnetjes voeren ze samen opdrachtjes uit die te maken hebben met het thema: ‘Ontspannen met media’. Een podcast luisteren, boekje lezen of lekker bewegen, genoeg te ontdekken! Ook krijgen ouders tijdens deze ochtend tips en informatie mee over media gebruik bij jonge kinderen. Het begint om 10.30 en duurt tot 11.15 uur in de Bibliotheek in het Oude Raadhuis. Kinderen van 0 tot 6 jaar zijn welkom met hun ouders. De toegang is gratis.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren