Bezoek op 2e Paasdag Lente bij de Boer in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
De koeien van Hoeksche Zuivel - Melkveebedrijf Commijs kijken onder andere uit naar jullie komst

Op 2e Paasdag maandag 1 april van 10:00 uur tot 16:00 uur zetten vijf agrarische bedrijven in de Hoeksche Waard hun deuren open voor het publiek. Op deze dag kunnen bezoekers bij de bedrijf kijken en vragen stellen. Er is te zien hoe voedsel geproduceerd wordt en wat daarvoor moet gebeuren. Er worden bij verschillende bedrijven ook activiteiten georganiseerd waar het publiek aan kan deelnemen. Meer informatie vind je op de Facebookpagina: “Lente bij de boer”.

Onderstaande agrarische bedrijven zetten hun deuren open:

 

Familie Oudijk, Land van Esseweg 4 A, 3291 LJ Strijen

Melkveebedrijf met koeien, paarden, geiten en schapen met lammetjes.

Op het erf staan imkers, Roparun Runningteam Korendijk met de verkoop van broodjes hamburger en koffie/thee/ranja. Om 11.30 en 15.00u is er een paardenshow “werken in vrijheid met paarden”.

Landgoed Maria Hoeve B.V.  Weelsedijk 61 3291 LR Strijen

Hier is een puzzelspeurtocht met paaseieren, je kan er eieren verven, er is een springkussen, daarnaast is er koffie/thee/ranja op het terras en is de boerderij- en delicatessen winkel open.

Hoeksche Zuivel, Zwanegatsedijk 1A 3299 LT Maasdam

Melkveehouderij met eigen zuivelverwerking. Hier is van alles te doen op het erf en in de stal zoals, paaseieren zoeken, wist-je-datjes in de stal, verkoop uit de winkel van lokale producten, ijsverkoop, en je kan broodjes knakworst en drinken kopen. 

Familie Van Wetten, Nieuw-Piershilseweg 4a, 3265 LC Piershil Let op : open vanaf 11:30 uur

Dit is een fruitteeltbedrijf. Hier kan je in de boomgaard kijken en zien wat er voor nodig is om een appel en peer te laten groeien. Ook is er verkoop van appels, peren en sap.

Familie JK Zevenbergen, Buitenom 7, 3265 LM Piershil Let op: open vanaf 11:30 uur

Melkveehouderij en boerderijwinkel. Maak een rondje door de stal en aai de koeien en kalfjes. Hier zijn ook schapen en lammetjes te zien. Om 14.00u vindt de koeiendans plaats, waarbij de koeien voor het eerst weer naar buiten gaan. Ook worden er hamburgers gebakken en kan je streekproducten kopen vanuit de winkel.

Dus bedenk alvast je vragen voor de boeren en kom gezellig langs 2e paasdag!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.