Echtpaar Chedi uit Heinenoord 65 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Echtpaar Chedi samen met waarnemend burgemeester Erik van Heijningen - Foto Elizabeth Heijblom

Meneer Premchan Chedi (84) en mevrouw Nelly Chedi (82) zijn 65 jaar samen. Burgemeester Erik van Heijningen feliciteerde ze vanmiddag namens het gemeentebestuur. Voor deze speciale gelegenheid nam hij een mooi boeket bloemen mee.

Premchan en Nelly zijn geboren in Suriname en zijn van Hindoestaanse komaf. Hun voorouders komen uit India. Na de afschaffing van de slavernij in Suriname kwamen ze daarnaartoe om als arbeidsmigranten te werken op de plantages. Premchan is een groot deel van zijn leven opgegroeid bij zijn oom. Vanaf zijn 9e moest hij daar heel hard werken. Nelly kreeg een strenge opvoeding en werkte vanaf haar 11e.

Het echtpaar trouwde toen Nelly 17 was en Premchan 20. Ze kregen 8 kinderen en hebben 12 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen. Toen Suriname in 1975 een onafhankelijk land werd, zijn ze naar Nederland geëmigreerd.

Meneer heeft 30 jaar in het Zuiderziekenhuis in Rotterdam gewerkt. Daarnaast deed hij seizoenswerk om het grote gezin te kunnen voeden. ’s Avonds deed het echtpaar schoonmaakwerk voor GOM.

Zware tijden
Toen hun jongste zoon Anand op 25-jarige leeftijd overleed, brak een zware tijd voor hen aan. Een half jaar later overleed hun schoonzoon door zinloos geweld. Na een rouwperiode konden ze weer een beetje genieten van de kinderen en kleinkinderen.

Toen sloeg het noodlot weer toe. Meneer viel van de trap. Daardoor is hij gehandicapt geworden en zit hij nu in een rolstoel. Mevrouw nam alle zorg op zich, maar hield dat na een aantal jaar niet meer vol. Ze kreeg zelf lichamelijke klachten. Premchan verhuisde naar verzorgingshuis de Korenschoof en heeft dementie. Zijn vrouw woont boven het verzorgingshuis, waardoor ze hem makkelijk kan bezoeken. De kinderen zijn erg dankbaar dat hun vader hier zo goed wordt verzorgd.

Veel steun aan het geloof
Echtpaar Chedi heeft veel steun aan het geloof. Daardoor komen ze ook door moeilijke tijden heen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.