Binnenmaas wint van LMO

5 Min Read

De ploeg van Sander Fakkel moest het deze zaterdag opnemen tegen het lastige LMO dat deze keer onder begeleiding stond van hoofdtrainer Raymond Roos.

FC Binnenmaas begon zeer sterk aan de wedstrijd met de sterke wind die over het veld stond in de rug. Al in minuut 1 werd Rik Schouten door de weer sterk spelende Youri van Ruiven diep gestuurd maar zijn inzet werd een prooi voor de weer “vrijgesproken” doelman Mark Smith. En zo ging het eigenlijk de eerste twintig minuten zo door. Met goede loopacties in de diepte kwamen zowel Rik Schouten, Sander de Heus (werd zwaar gehinderd maar scheidsrechter Martins zag er geen penalty in) en Ricky Bokhoven kwamen oog in oog met doelman Smith te staan maar wisten hem niet te passeren. Maar na deze prima twintig minuten ging FC Binnenmaas meer slordig spelen en werden er ook geen loopacties in de diepte meer gemaakt. En zo kwam LMO steeds meer in de duels en zocht hierin vaak het randje op. Gescoord werd er niet in de eerste helft dus gingen de beide ploegen doelpuntloos aan de thee.

In de tweede helft werd het een hele andere wedstrijd. Doelman Mark Smith trapte elke bal ver op de helft van FC Binnenmaas en door het harde verouderde kunstgrasveld was dit lastig te verdedigen. FC Binnenmaas kon hier maar weinig tegenover zetten maar toch kwam het wel op voorsprong. Sander de Heus glipte net als in de eerste twintig minuten nog maar weer eens langs zijn tegenstander en bracht de bal voor het doel. Doelman Smith kon wel een hand tegen de bal krijgen maar sloeg de bal tegen de borst van Ricky Bokhoven die daarna makkelijk de bal over de doellijn kon werken, 0-1. En zo stond Ricky maar weer eens op de goede plaats. Maar de voorsprong duurde helaas niet lang want de ingevallen nummer 12 Shurwensly van Zeelst was er twee keer al dichtbij maar doelman Thijs Botterhuis kon evenzoveel keer redding brengen met prima reddingen. Maar uit een cornerbal viel de bal op de arm van Martijn Terlouw en dus kon scheidsrechter Martins niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Helenio Baptiste Varela schoot de kalktrap feilloos binnen, 1-1. Met de wissels van de ingevallen Junior van Esch en Sidney Korver kreeg FC Binnenmaas weer meer grip op de wedstrijd. Met Junior diep in de punt kon het beter de ballen vasthouden en Junior verspreidde het spel ook goed naar de zijkanten. Maar 1 keer was Junior zelf naar de zijkant uitgeweken en bracht de bal voorlangs de goal. De bal kwam bij Ricky Bokhoven terecht die zijn tegenstander passeerde en bediende de inlopende Kris van Efferen. Waar Kris in de thuiswedstrijd ook al de winnende maakte prikte hij nu weer raak, 1-2. Junior van Esch bekroonde zijn goede invalbeurt door een fout in de verdediging af te straffen. Hij bleef koel voor doelman Smith, omspeelde hem en schoof zo de 1-3 binnen. En zo nam FC Binnenmaas een lastige horde onder moeilijke omstandigheden en behoudt het de drie punten voorsprong op Overmaas. Want zij wonnen hun wedstrijd ook weer knap met 2-3 bij CKC.

Volgende week staat er weer een echte Hoeksche Waardse derby op het programma want dan komt Strijen op bezoek. De ploeg van Michel Visser heeft het nog steeds lastig en staat op een nacompetitie plaats en zal dus de punten ook heel goed kunnen gebruiken. Dus belooft het net als in de uitwedstrijd weer een strijd te worden wie er met de drie punten aan de haal gaan. Dat kan dan na de wedstrijd gevierd worden in een zeker volle kantine, waarin de Strijense DJ Patricia van der Pligt er net als de vorige keren weer een gezellige boel van gaat maken. Tot dan.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.