Korbatjo wint eerste wedstrijd op het veld tegen de Trekvogels

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Zaterdag 6 april stond de eerste competitiewedstrijd op het veld tegen Trekvogels uit Rotterdam op het programma. Eerder de dag mocht het tweede team afreizen naar Krimpen aan de IJssel om het op te nemen tegen KOAG 3. Zij wisten de punten mee te nemen naar huis na een spannende wedstrijd, 9-10.

Waar vooraf de lengte bij Trekvogels een moeilijk puntje kon worden, was het Trekvogels zelf dat de lengte niet liet starten aan de wedstrijd. Het begin van de wedstrijd was gelijk opgaand. Na 10 minuten spelen was de tussenstand 3-3. Korbatjo ging vanaf dat moment meer vrijuit ballen en speelde goeie aanvallen en verdedigde erg strak. Door doelpunten van Alex de Reus (2x) en Carlo van Veen (2x) werd een gat geslagen, 3-7. Na de time-out van Trekvogels werd Korbatjo slordig en kwam  Trekvogels knap terug naar een ruststand van 8-8.

Hoofdcoach Marcel le Pair, was duidelijk in de rust: het goede spel moest weer terug komen en er moest met vertrouwen gebald worden. De hoofdmacht nam dit praatje serieus en schoot uit de startblokken in de tweede helft. Door doelpunten van Alex, Iris Nienhuis en Anne van Nes stond het snel 8-11. De thuisploeg deed wat terug door de 9-11 te maken maar Korbatjo nam sportieve revanche door een 6-0 run neer te zetten met doelpunten van ondermeer Ruby Vermaas en Aranka van Veen. De laatste minuten van de wedstrijd waren een formaliteit en liet Korbatjo het her en der lopen en werd de hoofdmacht slordiger, waardoor via twee strafworpen de eindstand bleef steken op 11-17. Een belangrijke en verdiende overwinning!

Volgende week een weekje vrij, daarna, op 20 april, de eerste thuiswedstrijden van de selectie op het eigen kunstgras! Korbatjo 2 speelt om 14:00 tegen Deetos/Snel. Korbatjo 1 speelt om 15:30 tegen Nexus.

Doelpuntenmakers: Alex de Reus (7x), Carlo van Veen (3x), Anne van Nes en Iris Nienhuis (beiden 2x), Chaïm Reedijk en Aranka van Veen en Ruby Vermaas (allen 1x)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren