Oud Tweede kamerlid René Peters kandidaat-wethouder Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PR

De fractie van CDA Hoeksche Waard draagt René Peters voor als kandidaat- wethouder. Als de gemeenteraad instemt met deze voordracht zal hij de vacature invullen die is ontstaan na het vertrek van Joanne Blaak-van de Lagemaat. Zij trad vorige maand vanwege gezondheidsredenen terug als wethouder.

René Peters (48 jaar) is een ervaren en veelzijdig bestuurder. De afgelopen 6 jaar was hij lid van de Tweede Kamer. Tijdens deze periode zette hij zich in voor jeugdzorg, armoedebeleid en onderwijs. Ook was hij lid van de parlementaire enquêtecommissie Fraudebeleid en Dienstverlening. Van 2011 tot 2017 was hij wethouder zorg en welzijn in zijn woonplaats Oss. Daarvoor was hij schoolbestuurder.

CDA fractievoorzitter Paul Rijken is blij met de kandidatuur van Peters: ”René is een gedreven en deskundig bestuurder met een groot sociaal hart. Hij is nuchter en toegankelijk en heeft veel kennis over en ervaring met de portefeuilles in het sociaal domein. Door zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer heeft hij ook nog eens een groot netwerk in Den Haag. Als fractie zijn we er trots op dat iemand met zo’n indrukwekkende staat van dienst zich tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen wil inzetten voor onze gemeente. Wij hebben er vertrouwen in dat hij een waardevolle aanvulling is voor het college van burgemeester en wethouders.”

Zoals gebruikelijk maakt een integriteitsonderzoek onderdeel uit van de benoemingsprocedure. De beëdiging van Peters is beoogd voor de raadsvergadering op 23 april.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren