Fortuna Be Quick verliest voor de 2e maal van Simonshaven

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: Sander Schilperoort

Afgelopen zaterdag is het Fortuna Be Quick weer niet gelukt om het niveau van enkele weken geleden te benaderen en verloor voor de tweede maal dit seizoen van Simonshaven. Enkele selectiespelers die de marathon van Rotterdam moesten lopen, werd een vrije dag gegund door trainer Pascal Hoek, maar opgeteld bij de personele problemen ging dat wel ten koste van een representatief basiselftal.

Op een zonovergoten Sportpark “Den Aanwas” in Piershil was de eerste scoringskans desondanks voor de fusieclub. Indy Reedijk stuitte echter op Simonshaven- doelman Mike Kok. De fysiek sterke bezoekers kwamen na twaalf minuten aan de leiding toen Koen de Vette de rebound benutte na een kopbal van Guus Voulon tegen de lat: 0-1. De thuisclub kreeg in de eerste helft slechts een handvol mogelijkheden, waar Simonshaven constant dreigend was. Guus Voulon, met een afstandsschot in de uiterste hoek, en Koen de Vette, na geklungel in de Fortuna Be Quick- defensie, lieten de verdienstelijk keepende sluitpost Kevin Poldervaart kansloos: 0-3.

Toen na de thee ook nog de geblesseerde Thimo Herrewijnen in de kleedkamer moest achter blijven leek niets een nieuwe oorwassing in de weg te staan. Simonshaven probeerde de wedstrijd rustig uit te spelen, maar schrok wakker toen Jacco Vink in de 72ste minuut vanuit een lastige hoek de aansluitingstreffer liet aantekenen, 1-3. Met een prachtige vrije trap over de Simonshaven- muur bracht Jordy Fakkel in de 82ste minuut de spanning volledig terug, maar uiteindelijk bleef het na 90 minuten bij een verdiende 2-3 zege voor Simonshaven.

Basis: Kevin Poldervaart, Daniël Candeias (52’ Nick van Prooijen), Wouter Bijl, Johan Bestebreur (63’ Nils van Prooijen), Darwyn Pennock, Nardo Tol, Thomas van Peperstraten, Jacco Vink, Thimo Herrewijnen (45’ Lennard Munne), Jordy Fakkel en Indy Reedijk. Wissels: Mark van Gilst, Nick van Prooijen, Lennard Munne, Dylan de Vroed, Sander van der Giesen, Nils van Prooijen en Thomas Gennissen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren