NSVV doet zichzelf tekort tegen Brielle

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read
Het NSVV muurtje staat klaar om de bal tegen te houden - Foto Cindy Vos

Bij winst op Brielle kon NSVV vandaag een grote stap zetten richting directe handhaving in de eerste klasse. Op een winderig Geuzenpark waarbij diverse buitjes overwaaiden, hielden Brielle en NSVV elkaar in evenwicht. NSVV kwam tot tweemaal toe op voorsprong, maar Brielle wist in de laatste minuten van de officiële speeltijd op gelijke hoogte te komen.

Wegens twee schorsingen en een blessuregeval trad NSVV vandaag aan met drie wijzigingen ten opzichte van vorige week. Jerzy van Bergen, Fabian Korbijn en Finn Langerak mochten hierdoor hun opwachting maken vanaf de aftrap. Om 14.30 uur klonk het fluitsignaal van scheidsrechter Spaans. Brielle en NSVV begonnen voorzichtig wat de eerste 20 minuten niet leidde tot grote kansen. In de 27e minuut was Brielle dichtbij de openingstreffer maar dit schot rolde rakelings naast het doel van NSVV-keeper Jarmo Hartgers. Vlak daarna brak Jeroen Voshart aan de linkerkant door en gaf een harde, lage voorzet op de ingelopen Jasper Huisman. De keeper van Brielle kon echter op het laatste moment zijn hand tegen de bal zetten waardoor deze net voor Jasper zijn schoenen weggetikt werd. Dat de wind, welke een grote rol speelde gedurende de wedstrijd, weleens verraderlijk kon zijn zagen we in de 32e minuut. Jarmo Hartgers, van wie we weten dat hij een goede trap in huis heeft, schoot de bal naar voren. De verdediging van Brielle schatte deze pass verkeerd in waardoor Finn Langerak alleen op de Brielse keeper af mocht gaan. Beheerst en koel schoot hij de bal langs hem heen wat ervoor zorgde dat NSVV de leiding nam. Met 0 – 1 zochten Brielle en NSVV de kleedkamer op.

Na de rust wist Brielle snel op gelijke hoogte te komen met NSVV. Een aanval over rechts resulteerde in een lage voorzet welke in het zestienmetergebied aangenomen werd door hun aanvaller waarbij hij een kleine duw in de rug kreeg. Scheidsrechter Spaans was onverbiddelijk en wees direct naar de stip. Alexander van Dommelen liet deze kans niet aan hem voorbijgaan en schoof de bal in de uiterste hoek buiten bereik van Jarmo Hartgers: 1 – 1. Kort hierna wist NSVV snel weer de voorsprong in handen te nemen. Na een subtiele voetbeweging van Sjoerd Hofstede dook Finn Langerak alleen op voor de keeper en schoof hij de bal in de verre hoek. NSVV had diverse kansen om de 1 – 3 op het scorebord te zetten, maar net zoals in de voorgaande wedstrijden liet NSVV het na om de wedstrijd op slot te gooien. In de 64e minuut mocht Jasper Huisman aanleggen voor een vrije trap welke teruggekopt werd door Sander Backx op Jeroen Voshart. Jeroen verzilverde dit buitenkansje maar stond hierbij buitenspel. Zijn goal werd dus afgekeurd en zodoende bleef het spannend op het Geuzenpark. Lang zag het ernaar uit dat NSVV eindelijk weer eens een uitoverwinning bij kon schrijven. In de 88e minuut was er echter een discutabel moment. Brielle kwam over de rechterkant op en gaf een voorzet welke reglementair binnen de lijnen gepakt werd door Jarmo Hartgers. Volgens de scheidsrechter was de bal hierbij volledig over de achterlijn waardoor hij een corner toewees aan Brielle. De ingelopen aanvaller Reilly Bakboord kopte uit deze corner de 2 – 2 binnen. In de laatste minuten van de wedstrijd hadden beiden ploegen nog kansen op de overwinning, maar uiteindelijk bleef de 2 – 2 op het scorebord staan en moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

Door de winst van Papendrecht op DCV zakt NSVV naar de zesde plaats op de ranglijst en blijft het ongemeen spannend. Komende 2 weekenden is NSVV vrij. De eerstvolgende wedstrijd staat op voor zaterdag 11 mei uit bij Spijkenisse. Thuis wist NSVV de toenmalige koploper met 2 – 0 te verslaan, hopelijk weten zij dit kunstje dan wederom te herhalen.

Opstelling NSVV:
Jarmo Hartgers, Fabian Korbijn, Quinton Burk, Michael Ouwens, Kjetil Mol, Sjoerd Hofstede (75e Dion van Kralingen), Jerzy van Bergen (89e Wessel van Haren), Jasper Huisman, Peter Jan Cazander (45e Sander Backx), Finn Langerak

Ruststand: 0 – 1
Eindstand: 2 – 2

Scoreverloop:

32e min.           0 – 1    Finn Langerak
54e min.           1 – 1    Alexander van Dommelen (penalty)
57e min.           1 – 2    Finn Langerak
88e min.           2 – 2     Reilly Bakboord

Geschreven door: Ilse Kruijthof


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren