SHO wint van BVCB

6 Min Read
Joost van Eck benut zijn vijfde penalty van dit seizoen en zet SHO op 2-3. - Foto Adri Troeleman
Nu de competitie in de beslissende fase gaat komen stonden met SHO tegen BVCB de nummers drie en vier in het strijdperk. Omdat BVCB vorige week won van Terneuzenese Boys (3-0) en SHO tegen NSVV onderuit ging (2-1) waren de Bergschenhoekers SHO tot op vier punten genaderd.

Bij SHO drie aanpassingen in het elftal. Robin Winkels en Yur Snoek waren door enkelkwetsuren niet wedstrijdfit, al zat SHO’s aanvoerder wel op de bank. Kevin Angel was het vorige week niet helemaal eens met de technische staf en begon op eigen verzoek ook in de dug out. Vervangers waren Jeroen Eikelenboom, Dedier Bos en Stevie Soares. Danny Kerpel, vorige week vervanger van de geschorste Jeroen Eikelenboom nam nu de plaats in van Robin Winkels.

Het was door de wisselingen in de openingsfase even zoeken aan de kant van SHO maar het team van Maus kwam na tien minuten toch op voorsprong. Het lukte Tim de Pender om in het strafschopgebied een lastige bal te controleren en met een lob doelman Van Ewijk te verschalken. Even leek het erop dat de bal net over het doel zou verdwijnen maar via de onderkant van de lat viel het leer toch in het doel: 1-0. De pret was van korte duur want BVCB kwam via een mooi doelpunt van Adam Boujada meteen met een raak antwoord: 1-1. Het door de gasten direkt herstelde evenwicht binnen de lijnen zou tot aan de rust standhouden, geen van beide ploegen slaagde erin om de weinige mogelijkheden te verzilveren. Daarbij was de enigszins diagonaal over het veld staande wind, af en toe vergezeld van wat regen, een extra handicap voor de acteurs.
De tweede helft was iets meer dan een minuut oud toen de bal na een hoekschop bij Boujada kwam die met een uithaal in de verre hoek doelman Steehouwer geen kans gaf: 1-2.
Het werd nu een worsteling voor SHO waarbij BVCB de teugels stevig in handen had. Het lukte SHO niet om lijn in het spel te krijgen en had nog het geluk dat BVCB verzuimde om de score op te voeren.
Na een uur kwam Kevin Angel er alsnog in om Dedier Bos af te lossen waardoor de SHO aanhang weer wat hoop kreeg. Maar acht minuten na de wissel leek de kans op een goede afloop helemaal verkeken toen Max van Dijk voor de 1-3 zorgde.
Maar minder dan en handvol minuten daarna zag de coulant leidende scheidsrechter Babat in een overtreding op Stevie Soares een strafschop. Met zijn vijfde benutte penalty zorgde Joost van Eck voor aansluiting: 2-3. Het doelpunt zorgde voor opleving bij SHO en twee minuten later was het scorebord weer in evenwicht. Een afgemeten pass van Kevin Angel werd door Tim de Pender net voldoende met het hoofd geraakt om Van Ewijk kansloos te maken: 3-3.
De strijd kon daarna opnieuw losbranden want van beide kanten werd nu voor de volle winst gegaan. De doellieden moesten nog een paar keer nadrukkelijk hun handen laten wapperen om schade te voorkomen. Nadat SHO in de extra tijd tweemaal een hoekschop overleefde – dat is in voorgaande wedstrijden weleens anders geweest – en Stevie Soares was vervangen door Thomas van Putten mocht SHO nog eenmaal aanzetten. Een voorzet vanaf links kwam aan de rechterkant van de zestien bij Kevin Angel en na wat gepiel met de bal had hij wederom een assist op maat die door Jesse Vermaat werd ingekopt: 4-3!
Pas het derde competitiedoelpunt van Vermaat maar, net als het enige doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Zuidland, één die goud waard is.
Voor BVCB waren de druiven erg zuur, een punt had voor hen zeker verdiend geweest. Maar hetzelfde gevoel had SHO in de uitwedstrijd tegen BVCB toen in de slotfase een 2-0 voorsprong werd verspeeld en de wedstrijd in 2-2 eindigde.
Door de winst in de ultieme blessuretijd treft SHO in de resterende wedstrijden de drie onderste ploegen. Wat is er nog mogelijk voor trainer Hans Maus met zijn manschappen?
Elf keer troffen SHO en BVCB elkaar tot nu toe in de competitie en slechts eenmaal wisten de Bergschenhoekers te winnen. Dat gebeurde op 9 februari 2013, het werd op de Kikkershoek 2-3. Max van Dijk, die gisteren het derde doelpunt van BVCB maakte scoorde toen vanaf de strafschopstip.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Aron van Schaik, Danny Kerpel, Ferdinand Römelingh; Joost van Eck, Jesper Troost Dedier Bos; Tim de Pender, Jesse Vermaat, Stevie Soares
Wissels:
60’ Kevin Angel voor Dedier Bos
80’ Robin Winkels voor Danny Kerpel
95’ Thomas van Putten voor Stevie Soares
Doelpunten:
10′ 1-0 Tim de Pender
11’ 1-1 Adam Boujada
46’ 1-2 Adam Boujada
68’ 1-3 Max van Dijk
72’ 2-3 Joost van Eck, penalty
74’ 3-3 Tim de Pender
90+6 4-3 Jesse Vermaat
Kaarten;
Scheidsrechter Nihat Babat had geel voor Jeroen Eikelenboom en Danny Kerpel van SHO en Adam Boujada van BVCB.