Koningsspelen 2024 een groot succes in de Hoeksche Waard!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto HW Actief

Duizenden basisschoolkinderen in de Hoeksche Waard gingen op vrijdag 26 april naar een sportvereniging of bleven op hun eigen schoolplein om de Koningsspelen te vieren. Het thema van dit jaar was ‘Ontdek… nieuwe sporten!’. Tientallen sportaanbieders hebben ook dit jaar weer meegedaan aan de Koningsspelen, zodat kinderen kennis konden maken met verschillende sporten.

Basisscholen, sportaanbieders, sportverenigingen, Hoeksche Waard Actief en alle kinderen in de Hoeksche Waard hebben meegedaan. In alle dorpen in de Hoeksche Waard werd gesport, gezongen en gespeeld.

Koningsspelen in de dorpen

In alle dorpen was het een geweldig feest. Kinderen gingen naar een sportvereniging in de buurt of bleven met elkaar op het schoolplein. Waar de kinderen ook waren, overal hadden de kinderen plezier met sport, spel en creativiteit. Gemeente Hoeksche Waard vindt het ook belangrijk dat kinderen sporten en bewegen. Verschillende wethouders gingen dan ook langs bij de kinderen om hen aan te moedigen en om de Koningsspelen te openen.

Tientallen verenigingen, honderden vrijwilligers, leerlingen en studenten van middelbaar onderwijs en MBO en vele leerkrachten hebben ongelooflijk hun best gedaan voor de kinderen, om ze te laten spelen, sporten en dansen.

Het thema: Ontdek!

Met het thema ‘Ontdek!’ werden kinderen dit jaar tijdens de Koningsspelen uitgedaagd om nieuwe dingen op het gebied van bewegen en gezonde voeding uit te proberen. Ontdekken maakt kinderen nieuwsgierig, helpt met het ontwikkelen van nieuwe skills en is bovenal heel erg leuk.

Ter inspiratie ontvingen de scholen een sport- en feestpakket met sportmateriaal en spelideeën van de landelijke Koningsspelen en een lokale sporttas van Hoeksche Waard Actief.

Met dank aan iedereen. Met elkaar is er een prachtige invulling aan de Koningsspelen in de Hoeksche Waard gegeven.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren