‘s-Gravendeel in slotfase langs Abbenbroek

5 Min Read
Foto Sandra Barth

Het bleef spannend tot aan de slotfase. In minuut zevenentachtig werd pas de zege pas veilig gesteld en viel de 3-1 binnen.

’s-Gravendeel begon met Ricardo Bakker onder de lat. De geroutineerde doelman speelde zijn laatste wedstrijd voor ’s-Gravendeel 1 op 16 april 2022. De intenties waren duidelijk bij ’s-Gravendeel, men wilde de twee recente nederlagen wegpoetsen en zeker in deze thuiswedstrijd winnend van het veld lopen. Heel vroeg in de wedstrijd een kansje voor Ryan Aarnoudse die met links over het Abbenbroekse doel mikte. Ondanks dat ’s-Gravendeel de bal meerendeels in bezit had kon het doelman Matthew van der Linden niet echt in actie doen komen. Pas in de zesentwintigste minuut enig gevaar, maar Levi Vugts kopte de bal over.

De grootste mogelijkheid kreeg ’s-Gravendeel tien minuten voor het rustsignaal. Na een mooie opgezette aanval schoot Zoey Hoogwerf de bal, helaas, tegen het aluminium en via de binnenkant van de paal verdween de bal weer het veld in.

Abbenbroek kwam sporadisch voor Ricardo Bakker. De vrijstaande Danny Isabella schoot in de laatste actie van de eerste helft hoog over. Zodoende bleef deel één doelpuntloos.

Ook in de tweede helft al heel vroeg na het beginsignaal een kans voor ’s-Gravendeel. Hier had zeker een doelpunt uit mogen komen. Dejan Bislimi wist knap Levi Vugts te bereiken, maar de spits wist geheel vrijstaand, doelman Van der Linden niet te passeren. Net binnen het uur kwam ’s-Gravendeel op voorsprong. Goed doorzetten van Ryan Aarnoudse deed Koen Colijn in balbezit komen, Hij bediende Levi Vugts die Dejan Bislimi in staat stelde de 1-0 voorsprong op het scorebord te zetten. Kort hierna mocht ’s-Gravendeel Ricardo Bakker danken dat hij als winnaar uit de bus kwam na een één tegen één situatie met Gavin Lo Kloeng Shioe.

Drie minuten hierna kwamen de gasten echter wel op gelijke hoogte. Na een genomen hoekschop schampte Ricardo Bakker met zijn hand de hoog voorgegeven bal. Tot verbazing van iedereen maar vooral van Euson van Hek verdween de bal in het ’s-Gravendeel doel, want hij kreeg ongewild de bal tegen zich aan.

’s-Gravendeel kon dus weer opnieuw beginnen om geen puntverlies te leiden. Maar de aanvallen liepen vaak op niets uit. Zo was het Perrie Huisman die zeker een 100% kans kreeg maar de bal tergend langzaam naast mikte. Ook de ingevallen Dustin Zomerhuis wist kort na dit voorval het net niet te vinden. Dat wist gelukkig voor ’s-Gravendeel Levi Vugts in de eenentachtigste wel. Een prachtige pass van Perrie Huisman deed de bal bij Ryan Aarnoudse doen komen, waarna Vugts de 2-1 binnenwerkte.

De opluchting werd hierna wat groter toen de 3-1 op het scorebord verscheen. Nu was het Job van der Vorm die vanuit het middenveld een prachtpass afleverde. Het was Ryan Aarnoudse die tot ieders tevredenheid de eindstand bepaalde. De koppositie blijft gehandhaafd door deze overwinning.

Volgende week reist ’s-Gravendeel richting Hoogvliet om het op te nemen tegen Rijnmond Hoogvliet Sport. Aanvang op sportpark Hoogvliet is 14.30 uur.