ZBVH krijgt lesje in efficiency in Oudenhoorn.

5 Min Read
Foto Henk Weij

Afgelopen zaterdag heeft ZBVH zich tekortgedaan door met 3-2 te verliezen bij OHVV.

Op een schitterend veld en een (aanvankelijk) heerlijk zonnetje werd afgetrapt in het mooie oer Hollandsche Oudenhoorn gelegen op Voorne Putten. Al snel ontstond er een aantrekkelijk tweestrijd tussen twee ploegen met aanvallende intenties.Het was de thuisploeg die op voorsprong kwam na 10 minuten, na een aanval over rechts verkeek de achterhoede van ZBVH  zich op de hoge voorzet, de lepe geroutineerde spits van OHVV nam de bal prachtig aan op de borst en schoof de bal zeer beheerst langs doelman Yarno Teuling Amper 1 minuut daarna lag de gelijkmaker al in de touwen, de bal kwam plotseling voor de voeten van spits Bob Donkersloot die van dichtbij de bal langs de graaiende handen van de OHVV-goalie kon binnenschieten: 1-1.

Het spel ging over en weer tussen twee aan elkaar gewaagde ploegen. Met name rechterspits Robin Konijnendijk werd steeds prima in stelling gebracht door zijn kompaan op dezelfde vleugel rechtsback Jesse Jongenotter. ZBVH had iets meer balbezit maar miste net het stukje creativiteit en leepheid om tot scoren te komen.  Die leepheid liep wel aan de zijde van OHVV rond in de persoon van hun centrumspits, uit een van de spaarzame aanvallen van OHVV wist hij opnieuw tot scoren te komen na goed een half uur spelen.   Wederom na een voorzet vanaf rechts kwam de bal voor zijn voeten, kapte zich vervolgens prachtig uit met rechts en schoof de bal met zijn linker diagonaal in de uiterste hoek en bracht zijn ploeg op een 2-1 voorsprong.

ZBVH had vooral veel moeite met de hoge voorzetten vanaf de zijkanten.In de slotfase van de 1e helft waarin ZBVH de bal goed rondspeelde was het toch OHVV dat opnieuw tot scoren kwam.Vanuit de counter kon de linksbuiten van OHVV plotseling vrij opduiken en de bal over de uitgekomen doelman Yarno Teuling heen liften: 3-1. Ruststand: 3-1

De 2e helft was nog maar nauwelijks begonnen toen Jimmy Andeweg de spanning terugbracht in de wedstrijd door de aansluitende treffer wonderschoon aan te tekenen.Andeweg ontving de bal op zijn rechter binnenkant voet en verlengde deze in 1 keer door vanaf een grote afstand de bal over de doelman in het net te liften: 3-2 Inmiddels pakten de donkere wolken zich meer en meer samen boven Oudenhoorn, donder en bliksem waren hoorbaar in aantocht. De weergoden leken roet in het eten te gooien net toen ZBVH  de opmars leek in te zetten naar de gelijkmaker want bij OHVV leek de pijp leeg te raken.

Echter het gevaar van de steeds naderbij komende bliksem werd goed ingeschat door de prima leidsman die goed 20 minuten voor het einde beide ploegen naar de veilige kleedkamer stuurde. Na een korte pauze werd het duel in de stromende regen voortgezet. ZBVH ging alles op alles zetten op zoek naar de verdiende gelijkmaker. OHVV hing steeds meer in de touwen en de een naar de andere corner werd aan ZBVH gegeven.  Zelfs doelman Yarno Teuling werd hierbij naar voren gestuurd.

In de laatste minuut leek de gelijkmaker toch nog te vallen echter vanwege buitenspel werd het doelpunt alsnog afgekeurd.

Gezien het spelbeeld verdiende dit duel eigenlijk geen winnaar, het verschil werd deze middag duidelijk bepaald door leepheid en efficiency aan OHVV-zijde getuige de 3 goals op 3 kansen.

Voor ZBVH resteren nu nog 3 wedstrijden beter gezegd “finales” tegen de bovenste 3 ploegen die allemaal voor de prijzen spelen te weten Zinkwegse Boys en s Gravendeel voor het kampioenschap en Zwartewaal voor de 2e periodetitel, het worden derhalve nog hele spannende weken voor lijfsbehoud van de Herculianen.