Zinkwegse Boys wint ruim van Rijnmond Hoogvliet Sport

5 Min Read

Het blijft spannend in de 4e klasse F: Zinkwegse Boys moest tegen het als laatste geplaatste Rijnmond Hoogvliet Sport en mocht geen fouten maken, want ‘s Gravendeel stond nog maar net bovenaan met slechts 1 puntje voorsprong.

De thuisploeg was zich hier terdege van bewust en ging goed van start. Dit leidde in de 3e minuut al tot een 1-0 voorsprong: een schitterende lange pass van Milan van Breugel op Rens Burgwal werd door laatstgenoemde in tweede instantie netjes afgerond.  Rijnmond/Hoogvliet Sport moest daarop wel de aanval kiezen, hetgeen de bezoekers ook wat kansen opleverde, maar keeper Arne de Jong van Zinkwegse Boys stond zijn mannetje. In de 14e minuut kwam Zinkwegger Rens Burgwal weer gevaarlijk voor het Rijnmond/Hoogvliet Sport-doel, maar kwam net te kort om te scoren.  In de 16e minuut werd het wel 2-0, toen de bal door de defensie van de bezoekers na een corner niet goed kon worden weggewerkt. Milan van Breugel maakte het keurig af. Zinkwegse Boys heerste in deze fase. Met goed verzorgd positiespel werd de tegenstander volledig vastgezet. Steeds werd de vrije man gevonden. Aan de andere kant probeerde Rijnmond/Hoogvliet Sport wel wat terug te doen, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Toch kreeg Rijnmond/Hoogvliet Sport wat kansjes. Zoals in de 24e minuut, maar de inzet was te zwak om doelman Arne de Jong in verlegenheid te brengen. In de 40e minuut kreeg Rijnmond/Hoogvliet nog een kansje, maar de kopbal op het doel van Zinkwegse Boys miste kracht. In de 44e minuut was het echter weer de thuisploeg, die scoorde. Nick van Dijk maakte de 3-0. En niet veel later was het bijna 4-0, maar volgens de scheidsrechter had de bal de doellijn niet volledig gepasseerd. In de 45e minuut kwam Zinkwegse Boys weer gevaarlijk voor het doel van Rijnmond/Hoogvliet Sport, maar het schot van Milan van Breugel kon nog net worden geblokt door een verdediger.  Zo werd de ruststand 3-0.

In de tweede helft probeerde Rijnmond/Hoogvliet nog wat terug te doen, zoals in 48e minuut, toen een vrije schop van de bezoekers via de lat over het doel van Zinkwegse Boys ging. In de 59e minuut ging een vrije schop van Timo van Bennekom via de doelman van Rijnmond/Hoogvliet Sport net langs de kruising. In de 62e minuut werd het 3-1 door een goed uitgevoerde uitbraak van de bezoekers. De door Rijnmond/Hoogvliet Sport ingebrachte Lorenzo Kranenburg brak door en zette prima voor op Jochem Flemmings, die van dichtbij geen fout maakte. Kort daarna, in de 64e minuut stopte de scheidsrechter de wedstrijd wegens onweer. Na de hervatting herpakte de thuisploeg zich weer en kreeg ook weer kansen. In de 71e minuut werd het 4-1 door Timo van Bennekom, welke goal werd toegekend ondanks fanatiek vlaggen van de Rijnmond/Hoogvliet Sport-grensrechter. In de 75e minuut kreeg Zinkwegse Boys een strafschop, omdat de doelman de doorgebroken Kevin Brasser neerhaalde binnen de zestien. Rens Burgwal verzilverde deze buitenkans foutloos: 5-1. In de 84e minuut besloot Niels Nederlof eens te schieten: de bal vloog tot verbijstering van de doelman van Rijnmond/Hoogvliet Sport vanaf zo’n 25 meter snoeihard via de binnenkant van de paal in de rechter bovenhoek: 6-1. En in de 87e minuut schoot Nick van Dijk het leer ook nog droogjes in de rechter benedenhoek: 7-1. Hiermee was de ellende voor de bezoekers compleet. 7-1 Was ook de einduitslag van de door scheidsrechter Wissam Chalabi uitstekend geleide partij.

Conclusie: Zinkwegse Boys was veel te sterk voor dit Rijnmond/Hoogvliet Sport en doet goede zaken voor het doelsaldo. ‘Man of the match’ was de van een blessure teruggekomen Rens Burgwal, die tweemaal scoorde en met zijn snelheid een constante plaag bleek voor de defensie van de tegenstander. Chapeau!