Smullen & Fietsen voor Stichting Wielewaal Hoeksche Waard op zondag 9 juni

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De Wielewaal in Strijen

Op zondag 9 juni organiseert Rotaryclub Hoeksche Waard voor de vijfde keer een Smulfietstocht: een fietsroute van ongeveer 35 kilometer met verrassende ‘smulpunten’ waar iets lekkers uit de Hoeksche Waard wordt aangeboden. Het is geen wedstrijd dus er kan volop genoten worden van de natuur, het gezelschap en heerlijke lokale producten.

Dit jaar fietsen wordt er gefietst ten bate van De Wielewaal: dé haal- en brengservice in de Hoeksche Waard. De stichting heeft als inzet lokaal gratis vervoer te regelen in de verschillende kernen van de Hoeksche Waard. De Wielewaal is een elektrische auto die bestuurd wordt door vrijwilligers. Er is ruimte voor drie passagiers, een rollator of opvouwbare rolstoel en een boodschappentas. Dankzij dit initiatief zijn mensen die minder mobiel zijn, minder afhankelijk van anderen voor een boodschap of afspraak. En onderweg kan er nog een praatje gemaakt worden met de bestuurder of eventuele medepassagiers. Een geweldig initiatief dat bijdraagt aan de zelfredzaamheid van en het voorkomen van eenzaamheid van kwetsbare inwoners.

Start: ​​vanaf 14.00 uur

Locatie: Schuringse Heerlijckheid, SchuringseHavenkade Oostzijde 1, Numansdorp.

Er is voldoende parkeergelegenheid.

U kunt zich inschrijven via de site: www.smulfietsen.nl. De kosten bedragen € 24,- per persoon. Hier kunt u ook donatie-tickets kopen vanaf € 10,-

Fiets mee en steun dit mooie initiatief, want: Thuisblijven kan altijd nog!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren