Echtpaar Hoogvliet-van Prooijen uit Heinenoord viert diamanten jubileum

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Echtpaar Hoogvliet 60 jaar getrouwd. Wethouder René Peters ging vanmiddag langs met een mooie bos bloemen - Foto Arie Kievit

Zondag 5 mei was het 60 jaar geleden dat meneer C.A. Hoogvliet (84) en mevrouw A.L. Hoogvliet-van Prooijen (82) uit Heinenoord in het huwelijksbootje stapten. Wethouder René Peters ging vanmiddag langs met een mooie bos bloemen. Hij feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met dit diamanten jubileum. 

Cor is geboren in Rotterdam en opgegroeid in Oud-Beijerland. Adrie is geboren in Heinenoord op het Oosteind. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens de busritten van Oud-Beijerland naar Rotterdam en terug. Dagelijks namen ze dezelfde bus naar school en werk. Cor en Adrie zijn in 1964 getrouwd en direct na het huwelijk gingen ze in Maassluis wonen. Hier zijn hun 2 kinderen geboren. In 1971 verhuisde het echtpaar terug naar de Hoeksche Waard om in Heinenoord te gaan wonen.

Meneer haalde zijn mulodiploma (1956) en ging bij Philips in Rotterdam aan de slag als administratief medewerker op de afdeling Technische Dienst. Op zijn 19e (3 jaar later) ging hij in militaire dienst. Toen hij afzwaaide, ging hij weer werken bij Philips. In 1962 startte hij als vertegenwoordiger bij Douwe Egberts (rayon Vlaardingen, Maassluis en Westland). Mevrouw ging na het behalen van haar schooldiploma (1959) op kantoor werken bij de groente- en fruitveiling in Oud-Beijerland. Daarna werkte zij nog een tijdje bij rentmeester Verhagen en autobedrijf Barth. Vanaf 1994 ging zij met haar man mee naar alle horecabeurzen om Pickwick Fresh Tea te promoten. Tussen 1983 en 2000 hielp zij haar zus aantal uur in de week in de wol- en fourniturenwinkel ‘De rits’ in Puttershoek. Later werd het pand uitgebreid met badmode en lingerie.

Van Den Helder tot Maastricht 

Cor was vicevoorzitter van SV Heinenoord (1972-2000) en kreeg daarvoor een zilveren KNVB-speld. Nog steeds is hij daar actief als vrijwilliger. Nadat hij vervroegd met pensioen ging (1997) was er meer tijd voor elkaar. Op maandag en vrijdag werd het huishouden gedaan. Op de andere dagen werd er vooral getuinierd, gewandeld (waaronder stadswandelingen) en gefietst. Het echtpaar heeft alle ANWB-wandelroutes gelopen, van Den Helder tot Maastricht!

Ruim 20.000 kilometer op hun fietstellers

Eind jaren ‘80 ontstond binnen de voetbalvereniging een fietsclub van 8 stellen. Ruim 20 jaar organiseerde Adrie jaarlijks de eerste fietstocht op Hemelvaartsdag om vervolgens het 3e weekend van juni op de pedalen te gaan. Ook organiseerde ze gezamenlijke fietsvakanties met vrienden langs de Rijn, Moezel, Elbe, Donau en door Zuid-Frankrijk. Op hun fietstellers stond ruim 20.000 kilometer! 30 jaar lang organiseerde ze voor de vriendengroep een wintersportreis naar Berwang in Oostenrijk. Daar werden ze gastvrij ontvingen in Hotel Thaneller, bij de familie Gustl Zobl. In januari 2020 ontving het echtpaar uit handen van de burgemeester van het Tiroolse dorp een oorkonde als ereburgers van Berwang.

Het geheim van het huwelijk van echtpaar Hoogvliet is elkaar respecteren en accepteren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren