“Mixed Media” expositie in dienstencentrum ’t Weegje

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De leden van 'Mixed Media' hebben o.a. werk van Vincent van Gogh als inspiratie gebruikt. (Foto's: Arie Pieters/kunstcommissie.)

In de hal en de aangrenzende wandelgangen van het dienstencentrum ’t Weegje in ‘s-Gravendeel, is sinds 7 mei een tentoonstelling te zien met het werk van de leden van schilderclub ‘Mixed Media’. Negen super enthousiaste dames tonen daar hun werk in de maanden mei en juni.

Zij zijn allen lid van de schildersgroep ‘Mixed Media’, die elke woensdagmiddag, onder begeleiding van Marianne Blok, het hele jaar door schilderen in het verenigingsgebouw in Strijensas. Er word gewerkt met olieverf, acrylverf, aquarelleverf en pastel, vandaar ook de naam van de schildersgroep; “Mixed Media“. De dames schilderen vrij en worden daar geholpen waar ze even vastlopen met hun werk. Soms krijgen ze opdrachten of maken ze gezamelijk een leuk experiment met verschillende materialen, maar boven alles staat gezelligheid en leren van elkaar voorop. Voor deze expositie hebben ze de opdracht gekregen om allemaal een schilderij te maken naar het werk van een grootmeester en in dit geval werd dat Vincent van Gogh. Welk werk dat was mocht uiteraard zelf gekozen worden. Het resultaat is bijzonder verrassend en het is absoluut de moeite waard om deze schilderijen van ‘Van Gogh’ te gaan bekijken.

Diversiteit

Verder zijn er nog veel meer werken van de dames te zien. En hoe leuk is het om de verschillende onderwerpen, stijlen en mediums waar mee gewerkt is zo bij elkaar te zien hangen. Aan diversiteit aan onderwerpen geen gebrek. Dieren, landschappen, bloemen, vogels, maar ook gebouwen worden aan het doek of het papier toevertrouwd. Het is in alle opzichten een zeer kleurrijke expositie van de Hoeksche Waardse schildersgroep “Mixed Media”, die vast en zeker bij veel bezoekers in de smaak zal vallen. De tentoonstelling begint in de centrale hal tegenover de bibliotheek en is verder ondergebracht in twee wandelgangen. Bezichtiging is mogelijk op werkdagen en op de zaterdag. De toegang is uiteraard gratis. De expositie van ‘Mixed Media’ is nog te zien tot 30 juni 2024 aanstaande.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren