Echtpaar Geesing-Damen uit Oud-Beijerland 65 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Echtpaar Geesing 65 jaar getrouwd - Foto Arie Kievit

Dinsdag 14 mei, was het precies 65 jaar geleden dat meneer J. Geesing en mevrouw H. Geesing-Damen (beiden 87) elkaar het jawoord gaven. Locoburgemeester René Peters feliciteerde ze gisterenmiddag namens het gemeentebestuur met hun briljanten huwelijk. Voor deze speciale gelegenheid nam hij een mooi boeket bloemen mee.

Meneer en mevrouw Geesing zijn allebei geboren in Brabant, mevrouw in Lieshout en meneer in Helmond. Ze zijn naar Rotterdam-Hoogvliet verhuisd toen meneer bij de Shell ging werken. Daarna zijn ze naar Nieuw-Beijerland verhuisd en sinds 2002 wonen ze met veel plezier in het centrum van Oud-Beijerland.

Het echtpaar heeft een zoon en een dochter, 3 kleinkinderen en zijn de trotste overgrootouders van een achterkleinkind. Ze zijn ook dol op de 2 familiehondjes die vaak bij ze zijn.

Gezelligheid en samenzijn

Mevrouw speelt nog regelmatig bingo. Meneer houdt van oudhollandse bordspelletjes. Beiden houden erg van gezelligheid en samenzijn.

Helaas gaat het met meneer Geesings gezondheid iets minder goed. Na een kort verblijf in het ziekenhuis revalideert hij op dit moment bij Aafje Smeetsland. Voor deze bijzondere en mooie dag mocht hij een paar uurtjes naar huis om met de familie te lunchen. 65 jaar getrouwd zijn is een mijlpaal en zo kon het toch nog gevierd worden. Na het bezoek van locoburgemeester Peters ging hij terug naar het revalidatiecentrum om te werken aan een goed en spoedig herstel.

Brabantse gezelligheid en nuchterheid

Het geheim van hun goede en lange huwelijk? Mevrouw Geesing grapt: “Dat is waarschijnlijk de Brabantse gezelligheid en nuchterheid.”

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren