Brielle een maatje te groot voor SHO

Redactie Hoeksch Nieuws
8 Min Read
Foto: doelman Hoornweg van Brielle redt knap op een schot van Tim de Pender (rechts)
Met de thuiswedstrijd tegen Brielle werd voor SHO de reguliere competitie afgesloten. Het was voor SHO een mooie gelegenheid om in de derde achtereenvolgende wedstrijd tegen een van de drie staartploegen de tweede plaats op de ranglijst veilig te stellen.  Vorig seizoen pakte SHO in wedstrijden tegen de vijf onderste van de ranglijst, die overigens allemaal degradeerden, 20 van de maximaal 30 te behalen punten. Vooral SVOD was een hinderlijk obstakel voor de Beijerlanders. De nieuwkomer wist tweemaal te winnen, 1-4 op de Kikkershoek en 1-0 in eigen huis.
Ditmaal was er tegen het vijftal wat nu in nood zit slechts één slippertje, de uitwedstrijd tegen Nieuw Lekkerland ging met 2-1 verloren. Dus zou het tegen het dit kalenderjaar uitermate kwakkelende Brielle geen probleem mogen zijn om de volle winst in eigen huis te houden. Alleen was er één klein voorbehoud: zoals al in het programmablad voor de wedstrijd werd gemeld lukte het ‘Steeds Hooger’ nog maar één keer om in eigen huis van de in 2011 opgerichte fusieclub te winnen. Twee seizoenen geleden werd het 4-2, tweemaal werd het gelijk en drie keer eerder gingen de gasten als winnaars van het veld. Misschien een idee voor de spelers om op zulke details te letten, al moet je je daar natuurlijk niet op blindstaren.

Hans Maus wilde beginnen met een kleine aanpassing in de opstelling, Dedier Bos in de basis in plaats van Stevie Soares. Maar kort voor de wedstrijd een extra tegenvaller voor de SHO-trainer omdat Jesse Vermaat ziek afhaakte. Voor hem kwam Yur Snoek in het elftal. SHO begon vol goede moed maar al na een paar minuten toch een tegenvaller omdat Tim de Pender bij een duel voor het doel door een schoen in het gezicht werd geraakt. Na verzorging kon SHO’s topscorer toch verder en al snel na zijn verzorging dwong hij doelman Hoornweg tot een knappe redding. De compact spelende gasten maakten zich niet al te druk, waarom zouden ze ook, nacompetitie voor handhaving konden ze toch niet meer ontlopen.

Net zoals het scorebord kuren vertoonde liep het bij de withemden ook binnen de lijnen alles behalve gesmeerd. Het lukte nauwelijks om kansen af te dwingen. Halverwege de eerste helft was Jeroen Eikelenboom kansrijk maar de sluitpost blokkeerde het schot in de korte hoek.  Het in te laag tempo acterende SHO liep zich steeds opnieuw vast in de Brielse afweer en kreeg na ruim een half uur het spreekwoordelijke deksel op de neus toen Zepp Jacobs de 0-1 in de benedenhoek deponeerde.Na de tegenslag leek SHO zo’n vijf minuten voor de pauze toch door de gasten in het zadel te worden geholpen. In de middencirkel vergreep Anthony Piqué zich aan Kevin Angel en scheidsrechter Van Helden vond het voldoende voor een rode kaart. Het lukte daarna SHO niet om de overtal situatie nog voor de pauze te verzilveren.
Na de thee, met een nu wel goed lopende klok op het scorebord, was Tim de Pender tweemaal dichtbij de gelijkmaker. Eerst moest doelman Hoornweg naar de grond om een kopbal bij de paal weg te tikken en even later probeerde Tim het met een schot richting de kruising maar ook nu had de goalie een prima reactie. Het leek er daarna op of bij de SHO spelers de moed op een goede afloop in de schoenen zonk, de in het blauw/oranje gestoken Briellenaren konden probleemloos stand houden. Het gemis van Jesse Vermaat, die met zijn snelheid nog wel eens een verdediging uit elkaar kan trekken, liet zich meer en meer voelen.Zo twintig minuten in de tweede helft vond de scheidsrechter dat doelman Hoornweg een terugspeelbal had opgeraapt en besloot tot een indirecte vrije trap (je ziet het bijna nooit meer, helaas) op de rand van het doelgebied. De gebruikelijke toestanden natuurlijk met bijna het complete Brielse elftal in het doel. Kevin Angel gaf het passje op Dedier Bos die hard uithaalde maar hij trof het lichaam van de keeper. Het was zo ongeveer de laatste actie van Bos die werd vervangen door Stevie Soares, die in de heenwedstrijd (1-2) zijn voormalige ploeg de das omdeed met het winnende doelpunt in blessuretijd. Dit keer haalde de wissel niet veel uit, SHO bleef zich vastlopen en wist amper nog de Brielsevesting onder vuur te nemen. In de slotfase kwam Thomas van Putten er nog als extra aanvaller bij ten koste van Jeroen Eikelenboom, maar ook dat zette geen zoden aan de dijk.
Pakweg vijf minuten voor tijd verslikte aanvoerder Robin Winkels zich in de tegenstander waardoor Zepp Jacobs vrij richting SHO doel kon. Doelman Niels Steehouwer, de enige speler bij SHO die de volle 2160 minuten van de competitie in het veld stond, hield zich buiten zijn strafschopgebied wijselijk in en maakte geen overtreding wat hem een rode kaart zou hebben gekost. Jacobs maakte liggend op het gras koppend de 0-2. Jammer voor hem bestaat het minivoetbal niet meer anders had het een dubbelteller geweest. Anderzijds loopt hij wel de kans om bij een dergelijke actie in een wedstrijd waar de vonken er wel van af vliegen even later tegen een ”doodschop” aan te lopen.
Na de aftrap kreeg Giliomar Leona nog alle ruimte, tijd en gelegenheid om de 0-3 op het bord te zetten. Door de derde tegentreffer eindigde het doelsaldo van SHO op mooi afgeronde cijfers: 60-40 (vorig seizoen 53-40).
Een tegenvallend afscheid van de competitie voor SHO dat evengoed nog een riant zicht heeft op de tweede plek omdat Spijkenisse op bezoek bij BVCB ook aanmodderde met een 3-0 nederlaag.
De groen/witten hebben nu nog één kans. In de thuiswedstrijd tegen Terneuzense Boys moeten zij de Zeeuwen met dertien doelpunten verschil verslaan om alsnog als tweede te eindigen.
De hoogst eindigende periodekampioen is de eerste speelronde, zaterdag 1 juni, van de nacompetitie vrij. Daarna volgt op woendag 5 juni de halve finale tegen de winnaar van de wedstrijd tussen nummer 14 van 4e divisie B (nu VOC) tegen de middelste periodekampioen 1e klasse E (mogelijk Almkerk). Vervolgens is zaterdag 8 juni de finale (neutraal terrein) waarvan de winnaar promoveert naar de vierde divisie.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Aron van Schaik, Robin Winkels, Ferdinand Römelingh; Joost van Eck, Jesper Troost, Kevin Angel; Tim de Pender, Yur Snoek, Dedier Bos
Wissels:
58’ Stevie Soares voor Dedier Bos
77’ Thomas van Putten voor Jeroen Eikelenboom
Doelpunten:
33′ 0-1 Zepp Jacobs
85′ 0-2 Zepp Jacobs
86’ 0-3 Giliomar Leona
Kaarten:
Scheidsrechter Danny van Helden had geel voor Jesper Troost van SHO en Dean Bos en Koen Botterhuis van Brielle. Anthony Piqué van Brielle kreeg direct rood, 40e minuut.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren