FC Binnenmaas wint van hekkensluiter Charlois

In een gezapige wedstrijd heeft FC Binnenmaas zijn sportieve plicht gedaan door te winnen van de rode lantaarndrager Charlois dat nu afdaalt naar de vierde klasse. Wel valt het sportieve gebaar namens de thuisclub te waarderen voor de mooie bos bloemen en het applaus van de spelers van Charlois voor de kampioen.

Charlois dat met pijn en moeite 11 man op het veld kon krijgen speelde wel met hart en ziel. Het kreeg na 1 minuut zelfs de eerste kans van de wedstrijd maar uitblinker aan Rotterdamse kant Gael Bokungu wist de uitblinker aan Binnenmaas kant, doelman Thijs Botterhuis, niet te passeren. Nog geen 30 seconden later lag wel de 0-1 achter doelman Dos Santos. Maurice de Boer speelde Rik Schouten in de zestien aan die handig van zijn verdediger wegdraaide en de bal binnenprikte. Tien minuten later verdedigde Charlois in eigen zestien niet handig uit en Sander de Heus profiteerde hiervan en knalde de 0-2 binnen. Weer tien minuutjes later kreeg FC Binnenmaas een vrije trap op de punt van de zestien. Rik Schouten krulde de bal prachtig langs de muur in de kruising: 0-3. Daarna ging het gas er bij de equipe van trainer Sander Fakkel vanaf en werd het echt een pot zomeravond voetbal van de bezoekers. Zoals gezegd knokte Charlois wat het waard was en creëerde zowaar nog 4 kansen op een rij. Maar het kwartet kansen werd vakkundig door Thijs Botterhuis onschadelijk gemaakt. Net voor rust kreeg Daan Leggedoor nog een grote kans maar schoot de bal op korte afstand over de goal van Dos Santos.

In de tweede helft kwamen alle wisselspelers nog in actie maar gescoord werd er niet meer door de Event Tyres formatie. En zo bleef het dus 0-3 en konden er toch wel weer drie punten worden bijgeschreven. Laten we er maar vanuit gaan dat er nog wat Champagne van de afgelopen week in de benen zat.

Hopelijk kan het team volgende week thuis tegen Lekkerkerk zich nog 1 keer echt opladen om een prima seizoen in stijl af te sluiten met een klinkende en overtuigende overwinning. Al is het alleen maar voor zijn trouwe supporters, want die werden vandaag niet echt verwend. Aftrap is om 14.30 uur.