Fortuna Be Quick in eigen huis onderuit tegen OFB

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto: Sander Schilperoort

Afgelopen zaterdag beëindigde Fortuna Be Quick het seizoen 2023-2024 op Sportpark Den Aanwas in Piershil vooralsnog met een teleurstellende 1-3 nederlaag tegen OFB. Aangezien de Oost- Flakkeese opponent nog kans maakte op de derde periodetitel was er een groot aantal supporters het door het Noro- virus geteisterde eiland ontvlucht richting Piershil.

De bezoekers zochten van meet af aan de aanval en hadden reeds na vier minuten succes toen Calvin Goemaat met een hard, diagonaal schot doelman Bryan Huijzers kansloos liet: 0-1. Beide ploegen schuwden de aanval geenszins, maar wisten die dadendrang niet om te zetten in doelpunten. Met name Sander van der Giesen, Nils van Prooijen en Jordy Fakkel hadden namens de Fusieclub geen greintje geluk in de afwerking. Aan de overzijde verprutsten Jelmer Overbeeke en Jon Ketting op slag van rust in eendrachtige samenwerking een enorme mogelijkheid op verdubbeling van de score.

Na de onderbreking stak in de 64ste minuut de arbiter OFB de helpende hand toe door na een uitstekende ingreep van keeper Bryan Huijzers op de doorgebroken Calvin Goemaat de bal op de stip te leggen. Matthieu Floor wist wel raad met dit presentje: 0-2. In de 70ste minuut ontsnapte Jon Ketting aan de aandacht van de Fortuna Be Quick- defensie en scoorde simpel de 0-3. Vlak voor tijd deed de thuisclub nog iets terug toen Jacco Vink na een hoekschop van invaller Thomas van Peperstraten de bal achter OFB- doelman Martijn Dorsman frommelde: 1-3.

Voor de formatie van trainer Pascal Hoek staat in de race naar de 4e Klasse op dinsdag 28 mei tussen de Schilderswijk en het Vredespaleis in Den Haag de wedstrijd tegen REMO te wachten en bij winst hopelijk op zaterdag 1 juni en zaterdag 8 juni het vervolg van de nacompetitie.

Basis: Bryan Huijzers, Darwyn Pennock, Ricardo Hoogwerf, Wouter Bijl, Nick van Prooijen, Nardo Tol (67’ Lennard Munne), Jordy Fakkel (26’ Thomas Gennissen), Sander van der Giesen, Nils van Prooijen, Jacco Vink, Indy Reedijk (77’ Thomas van Peperstraten).

Wissels: Lennard Munne, Thomas Gennissen, Thomas van Peperstraten en Justin Munne


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren