Heinenoord kampioen 2e klasse E!

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Jack van der Starre

Met bescheiden maar mooi vuurwerk en wat harde knallers werd de toon direct gezet bij de opkomst van Heinenoord. De spelers begonnen vurig en al in de eerste minuut knalde Ramy Salem, na een verre inworp van Samed Dag, de bal in het net voor de 0-1. Wat een start!

De ploeg van Ralph Kalkman denderde door en creëerde kans op kans. Jesper kwam een keer een teen en een andere keer een haartje te kort om een doelpunt te maken. Aan de andere kant haalde aanvoerder Toine van den Berg met gevaar voor eigen leven de bal na een mooi ingestudeerde corner met zijn hoofd van de lijn. Ondanks dat hachelijke moment kon de trouwe supporter al snel juichen toen Andrew van Tiggelen met een strakke bal Samed in de as van het veld vond. Samed speelde met een prachtige touché Sanzio Dieterich vrij, die de bal perfect aannam en vanuit een moeilijke positie onberispelijk de 2-0 tegen de touwen schoot. De Noord kreeg met Ramy, Toine en Sanzio goede kansen, maar de derde treffer bleef nog even uit. Walcheren kreeg opnieuw een dot van een kans, maar de speler van Walcheren kopte van dichtbij over. Sanzio voelde zich als een vis in het water op het goed bespeelbare Walcherse grasveld. Hij versnelde langs zijn tegenstander, haalde de achterlijn en bediende jeugdexponent Dejan De Feiter, die de bal in de korte hoek deponeerde. Dat betekende 3-0 net voor rust en iedereen op het sportcomplex wist al dat dit niet meer mis kon gaan voor De Noord.

 

Vlak na de theepauze gaf De Noord weer gas en op aangeven van Marlon tikte Ramy zijn tweede van de dag binnen, waarmee alle onzekerheid verdween! Walcheren bleef voetballen, waardoor Heinenoord ruimte kreeg voor een hogere score, maar door goed keeperswerk bleef de score steken op 0-4. Een aantal spelers kregen een publiekswissel en Anthal, die zijn laatste wedstrijd voor het eerste speelde, kreeg nog speelminuten en sloot zijn voetballoopbaan op prestatieniveau bij De Noord prachtig af met een titel. Bij terugkomst werden de Worstebakkers warm onthaald door supporters, vrijwilligers en jeugdleden. Ook was er een bijzonder woordje van onze trotse voorzitter Arie van den Berg voor de vertrekkende trainer Ralph Kalkman en zijn assistent Faisel Aliradja. Daarna bleef het nog heel lang gezellig dankzij DJ Goof en de vrijwilligers die weer alles fantastisch hadden georganiseerd voor iedereen.

 

Via deze weg willen we onze Ome Cor beterschap wensen, die er helaas niet bij kon zijn.

Iedereen bedankt namens de club en tot volgend seizoen maar dan in de eerste klasse.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren