NSVV handhaaft zich tegen Sparta in de eerste klasse

De vertrekkende Mitchel Louwerens speelde zijn laatste thuiswedstrijd voor NSVV - Foto Cindy Vos

Op de voorlaatste wedstrijddag zouden NSVV en Sparta AV beide genoeg hebben aan een punt voor directe handhaving in de eerste klasse. In Numansdorp begonnen beide ploegen ietwat gereserveerd, maar in de 35e minuut stond de 0 – 1 voor Sparta AV op het scorebord. Na balverlies op het middenveld schoot Jordy van Buren vanaf een meter of 30 de bal in het doel achter Jarmo Hartgers. NSVV raakte niet in paniek en 3 minuten later stond het alweer gelijk. Mitchel Louwerens scoorde in zijn laatste thuiswedstrijd voor NSVV. Met een gelijke stand van 1 – 1 werden de kleedkamers opgezocht.

Na de thee kwam NSVV voortvarend uit de startblokken en speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van Sparta AV. Dit resulteerde in de 53e minuut in een 2 – 1 voorsprong. Na een harde, lage voorzet van Mitchel Louwerens belande de bal via de keeper van Sparta AV in het eigen doel. NSVV had hierna diverse kansen op de 3 – 1 maar verzuimde om de voorsprong uit te breiden. Een kwartier voor tijd wist Sparta AV de score weer gelijk te trekken. Jordi de Zwart liet zijn kans niet onbenut en kopte de bal voor alles en iedereen vanuit een voorzet in het NSVV-doel. Hoogtepunt deze middag was de rentree van Jessy Fortes, die na ruim een jaar blessureleed zijn rentree maakte in het eerste elftal. Scheidsrechter Blaak vond het na exact 90 minuten genoeg en floot voor het einde van de wedstrijd. Met deze stand van 2 – 2 heeft NSVV zich veilig gespeeld en zijn zij verzekerd van nog een seizoen in de eerste klasse. Voor vertrekkend trainer Michael Nijssen en aanvoerder Mitchel Louwerens betekende dit de laatste thuiswedstrijd voor hen in Numansdorp.

Komende week staat de laatste speelronde op het programma. NSVV zal op bezoek gaan bij DCV. DCV is nog in de race voor een vervangende periodetitel en NSVV zal het seizoen met winst af willen sluiten. Om 14.30 uur zal er afgetrapt worden in Krimpen aan den IJssel!