Feestelijke opening Hoeksche Boekenhoek in de bibliotheek in ’t Huys te Hoecke in Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Opening Hoeksche Boekenhoek in Puttershoek - Foto BHW

Hoeksche Waard – Boeken over en uit de Hoeksche Waard. Dat is de inhoud van de Hoeksche Boekenhoek. Op dinsdag 21 mei is deze feestelijk geopend door de dichter van de Hoeksche Waard Sabine Alders – du Bosc. Ter ere van de Hoeksche Boekenhoek droeg zij een prachtig gedicht voor over de couleur locale in de Hoeksche Waard. Het meubel is in 2013 al gecreëerd door de Maasdamse kunstenaar Jos van de Made.

De Hoeksche Boekenhoek is een handgemaakt displaymeubel waar boeken over of uit de Hoeksche Waard zijn uitgestald om te worden bekeken of geleend. De feestelijke opening op 21 mei was bedoeld om het publiek kennis te laten maken met boeken over en uit de Hoeksche Waard. En ook om schrijvers uit de Hoeksche Waard de kans te geven hun boek(en) te presenteren.

Het handgemaakte meubel werd destijds gemaakt door Jos van de Made en stond eerder in Strijen en later in Numansdorp. Inmiddels heeft het meubel een nieuwe bestemming gekregen in Puttershoek waar het met aandacht voor de couleur locale feestelijk is geopend. De dichter van de Hoeksche Waard maakte er een betekenisvol gedicht bij.

Boeken uit de Hoeksche Waard kunnen mensen het gevoel te geven dat ze thuis zijn in de Hoeksche Waard, waardoor ze zich in onze dorpen niet alleen nestelen, maar ook wortelen. Zo ondersteunt de Hoeksche Boekenhoek bij aan de Couleur Locale en levert de Boekenhoek een bijdrage aan de leefbaarheid op ons eiland.

De Bibliotheek Hoeksche Waard wil een podium bieden aan lokale schrijvers en lokaal erfgoed en cultuur in de Hoeksche Waard onder de aandacht brengen. De Hoeksche Boekenhoek staat bij de Bibliotheek Hoeksche Waard in ’t Huys te Hoecke in Puttershoek.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.




Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren