Echtpaar Van der Bij-Letterman uit Oud-Beijerland 60 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Echtpaar Van der Bij-Letterman uit Oud-Beijerland viert diamanten jubileum - Foto Arie Kievit

Het was op woensdag 22 mei 60 jaar geleden dat meneer G. van der Bij (81) en mevrouw J.A.L. van der Bij-Letterman (78) uit Oud-Beijerland in het huwelijksbootje stapten. Wethouder Harry van Waveren ging woensdagmiddag langs met een mooie bos bloemen. Hij feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met dit diamanten jubileum.

Meneer is geboren in Friesland en verhuisde later voor zijn werk naar de Hoeksche Waard. Hij ontmoette mevrouw in de suikerfabriek, waar zij ook werkte. Hun eerste afspraak was bij de ‘patatkraam’ van Bram Troost. Mevrouw is een echte Beijerse en woont haar hele leven al in Oud-Beijerland. Samen wonen ze al 53 jaar op hetzelfde adres, nadat hun vorige huis aan de Kerkstraat werd gesloopt. Meneer heeft in verschillende sectoren gewerkt, waaronder bij de suikerfabriek, in de bouw, het metaal en op de Maasvlakte. 

Het echtpaar heeft 3 kinderen (2 zonen en een dochter), 3 kleinkinderen en een aantal achterkleinkinderen.

Dagelijks fietsen

Meneer is al sinds zijn 12e bezig met postduiven. Hij doet dit nog steeds met veel plezier. Mevrouw houdt van wandelen, fietsen en de natuur. Samen fietsen ze graag bij mooi weer. Dagelijks proberen ze zo’n 30 kilometer te fietsen. Soms fietsen ze wel 90 kilometer in een week. Bij minder goed weer gaan ze samen wandelen.

Het geheim van een goed huwelijk omschrijven ze als ‘geven en nemen’.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren