‘s-Gravendeel wint van Botlek maar pakt niet het kampioenschap

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Foto Sandra Barth

Ondanks de 1-3 overwinning op SC Botlek heeft ’s-Gravendeel de strijd om het kampioenschap niet gehaald. Het doelgemiddelde gaf de doorslag ’s-Gravendeel +30, Zinkwegse Boys +31.


Maar eigenlijk verloor ’s-Gravendeel het niet op deze wedstrijd. Onderweg in de eindfase van de competitie werd er onnodig verloren van diverse laaggeplaatste tegenstanders.
Het begon tegen SC Botlek ook al niet goed. Want al na zestien seconden stond de 1-0 op het scorebord. Direct na de aftrap werd de bal naar de rechtsbuiten gegeven, deze kon vrij voorgeven. Er werd niet lekker uitverdedigd in de ’s-Gravendeelse defensie en daardoor kwam Jorge Fernandes in bal bezit die de bal achter doelman Ricardo Bakker plaatste. Tegenvaller voor ’s-Gravendeel. En het mocht van geluk spreken dat het leed niet erger werd, drie minuten na de openingstreffer stond de paal voor SC Botlek een grotere voorsprong in de weg. ’s-Gravendeel kon dus aan de bak. Maar wat er ook geprobeerd werd tot een fatsoenlijke aanval kwam het niet. Misschien dat de zenuwen wat in de weg zaten, en de wetenschap dat Zinkwegse Boys op voorsprong was gekomen. Om kort te zijn, de kleedkamers werden met de 1-0 stand op het scorebord opgezocht om te rusten.
’s-Gravendeel trainer Willemstijn veranderde zijn speelwijze om zodoende in ieder geval de 1-0 achterstand geval weg te werken. ’s-Gravendeel verscheen inderdaad wat vaker voor de neus van SC Botlek doelman Youri de Cock. ’s-Gravendeel kwam na ruim een uur spelen op gelijke hoogte. Een vrije trap werd toegewezen ruim buiten de zestien. Koen Colijn nam de verantwoordelijkheid om deze te nemen. Ogenschijnlijk leek de bal houdbaar voor doelman de Cock, maar deze verkeek zich en dacht dat de bal misschien naast zou gaan, maar verdween toch in het doel, 1-1.
De aanvalsdriften werden hierna wat opgeschroefd. En vier minuten later was het dan ook succesvol. Ryan Aarnoudse bracht via de rechterflank de bal voor, en na een ietwat rommelige situatie was het Dejan Bislimi die ’s-Gravendeel op 1-2 zette. Met nog vijfentwintig minuten spelen trachtte ’s-Gravendeel de score op te schroeven. Helaas was het daar tot tien minuten voor tijd niet succesvol in. Nadat doelman Ricardo Bakker knap redding bracht werd de bal naar voren ‘gejast’. Topscoorder Levi Vugts verruimde de voorsprong naar 1-3. “Nog twee, nog twee”werd er geroepen. Maar de tijd was te kort om dat te bewerkstelligen. ’s-Gravendeel is nu veroordeeld tot het spelen van nacompetitie voor promotie naar de derde klasse.
Het stroomt de tweede ronde binnen en speelt dan thuis op Sportpark de Trekdam op zaterdag 8 juni 2024 tegen de winnaar van RVC ’33 (Reeuwijk) – SJZ (Zoeterwoude).

Opstelling SC Botlek:
Youri de Cock, Youri van Marion, Jorn Stolwijk, Tom Beker (Jordy v/d Winden), Lorenzo Karamat Ali, Gyan Bhawanidin, Bennie Blokland, Sylvester Smit, Jorge Fernandes, Jayden Liefden, Mika van der Stelt (Jubertien Mariana)

Opstelling ’s-Gravendeel:
Ricardo Bakker, Leon de Jong (78ste Dustin Zomerhuis), Reinier Toes, Daan van Son, Dejan Bislimi,
Koen Colijn, Job v/d Vorm, Zoey Hoogwerf (26ste Kevin Fortuin), Ryan Aarnoudse (78ste Leonard van Maaren), Levi Vugts, Perrie Huisman (59ste Maurits Kuiper)

Arbiter: Yusuf Durgunsu uit Vlaardingen

Scoreverloop:
1ste​   1-0​ Jorge Fernandes
61ste​ 1-1​ Koen Colijn
65ste​ 1-2​ Dejan Bislimi
81ste​ 1-3​ Levi Vugts

Gele kaarten:
Tom Beker, Bennie Blokland (SC Botlek)
Koen Colijn (’s-Gravendeel)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren