ZBVH handhaaft zich in 4e klasse 

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Foto: Robert van Es

Op de laatste speeldag heeft ZBVH zich verzekerd van nog een jaar in de 4e klasse. In de allesbeslissende thuiswedstrijd tegen vv Zwartewaal won het zeer overtuigend. Voorafgaand was de opdracht duidelijk, bij een overwinning was directe handhaving een feit, anders zou het veroordeeld zijn tot het spelen van nacompetitie. Dat was echter geen makkelijke opdracht. Tegenstander Zwartewaal had maar liefst negen overwinningen op rij geboekt en had zich vorige week al gekroond tot periodekampioen en een plek in de nacompetitie voor promotie. 

Voorafgaand was er een schitterende sfeeractie opgezet door de supporters van ZBVH, om de spelers op scherp te zetten. En dat leek perfect te lukken, want ZBVH begon ook knallend aan de wedstrijd. ZBVH maakte vanaf seconde één direct duidelijk, de drie punten blijven op Zuid-Beijerland. Na vier minuten kwam het ook al op voorsprong, Mike Andeweg werd aangetikt in de zestien en Robin Konijnendijk schoot de toegekende penalty feilloos binnen. Na twaalf minuten werd het zelfs 2-0. Sander van Pelt toonde zijn klasse met een mooie individuele actie, die hij met een laag schot tot doelpunt promoveerde. Snel hierna wist Zwartewaal de spanning weer wat terug te brengen, door eveneens uit een penalty de 2-1 te scoren. Keeper Yarno Teuling zat in de goede hoek, maar kwam een vingerlengte te kort. ZBVH liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en bracht de marge direct hierna weer op twee. De pijlsnelle Sido Milot werd diepgestuurd door Jimmy Andeweg en kon fraai afronden. Hierdoor kende de wedstrijd een spectaculair begin voor de aanwezige toeschouwers. Hierna ging de ZBVH-storm wat liggen. Zwartewaal deed ook nog wat terug na een half uur, een perfecte voorzet vanaf de linkerflank werd vakkundig binnengekopt. Met een 3-2 stand werd ook de rust bereikt.

ZBVH begon de 2e helft op een vergelijkbare manier als de 1e, door meteen de aanval te zoeken. Ook nu resulteerde dit in een doelpunt. Sido Milot speelde zichzelf vrij en schoot de 4-2 binnen. Bij Zwartewaal was het geloof hierna weg en de verdediging, vandaag bestaande uit Jesse Jongenotter, Marnix Pitt, Dave Kooij en Mark Burger, kwam hierna ook niet meer in de problemen. Na een uur werden voorin drie verse krachten in de ploeg gebracht. Onder andere Koen de Koning, die vandaag zijn laatste wedstrijd voor ZBVH speelde, ging eruit. De wissels toonden ook meteen hun meerwaarde. Eerst werkte Marvin vd Meijde een voorzet van Jimmy Andeweg binnen en hierna bracht Bob Donkersloot met een kopbal de eindstand zelfs naar 6-2, na een afgemeten voorzet van Jarno vd Heiden.

Hierdoor eindigt ZBVH het seizoen dus op een verdienstelijke 7e plaats, waardoor het volgend jaar wederom actief zal zijn in de 4e klasse. Hier zag het in de 1e seizoenshelft nog niet naar uit, daar het in de winterstop nog op de laatste plaats bivakkeerde. Trainers Ferdinand Cats, Robin Borremans en Jil van Gameren hebben echter een hecht collectief gesmeed, waarmee de basis is gelegd voor de 2e seizoenshelft, met de directe handhaving dus als ultieme beloning.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren