Kunstroute voor brugklassers door het centrum van Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Lacering Kunstroute Oud-Beijerland Voortgezet Onderwijs. Foto; CmK Hoeksche Waard
Sommige springen meteen in het oog: Kijk nou! Andere loop je dagelijks voorbij en zijn verborgen parels. In het centrum van Oud-Beijerland zijn bijzondere kunstwerken te zien met ieder een eigen verhaal. Op maandag 27 mei werd op feestelijke wijze de vernieuwde kunstroute ‘KIJKnou!’ gepresenteerd. 

Leerlingen van klas B1A van de Willem van Oranje kregen de eerste routekaarten overhandigd en gingen op ontdekkingstocht langs enkele kunstwerken. Onderweg gingen zij in gesprek met een filosofe over het vraagstuk wat kunst nu eigenlijk is, ontmoette ze één van de makers van een kunstwerk op de route en gingen ze zelf beeldend aan de slag met één van de kunstwerken als startpunt. Na afloop werden ze door de reporter ondervraagd wat ze onderweg hadden gezien en meegemaakt.
De route is een vernieuwde versie van de kunstroute die in 2005 door de Culturele Kring is geïnitieerd. Judith Wagensveld schreef passende teksten en opdrachten en Erik van Kranenburg maakte daarbij een passend ontwerp. Een tiental kunstwerken uit het centrum van Oud-Beijerland wordt op de kaart beschreven en is daarnaast voorzien van een kijkopdracht, een doe-opdracht en een opdracht waarbij jij met een ander in gesprek gaat over kunstwerk.
De vernieuwing van de kunstroute is ontstaan vanuit het initiatief van Cultuureducatie met Kwaliteit Hoeksche Waard (CmK). CmK wil jongeren graag kennis laten maken met hun eigen (culturele) omgeving. Wil je met jouw brugklassers ook deze route lopen? Meld je aan via: [email protected]

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren