Korbatjo handhaaft in tweede klasse

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Zaterdag 8 juni stond er een belangrijke wedstrijd tegen Nexus in Schiedam op het programma voor de hoofdmacht van Korbatjo. Doordat concurrent Thor diezelfde middag hun wedstrijd verloor, was minimaal een gelijkspel noodzakelijk om te handhaven in de tweede klasse.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd ging gelijk op, waardoor na tien minuten een stand van 2-2 op het scorebord stond. Daarna verzuimde Korbatjo te scoren en liepen de Schiedammers uit naar een stand van 6-2 en zelfs 10-5. Vervolgens wist Korbatjo met meerdere rake afstandschoten en strafworpen iets terug te doen, wat resulteerde in een 10-7 ruststand.

In de kleedkamer staken de spelers van Korbatjo nog een laatste keer dit seizoen de koppen bij elkaar om nog eenmaal de belangen te benadrukken. In de laatste 10 minuten van de eerste helft lag het momentum bij Korbatjo en dat moest meegenomen worden in de tweede helft. En dat gebeurde. Gedurende de tweede helft wist Korbatjo terug te komen tot een gelijke stand van 11-11. Het laatste kwartier liep de spanning op en scoorden beide ploegen om en om en kwam Korbatjo anderhalve minuut voor tijd voor het eerst voor te staan, 15-16, maar alsnog wist Nexus langszij te komen. Zou het dan toch nog mis gaan? De hoofdmacht wist de laatste seconden goed uit te spelen en zelfs nog in het laatste fluitsignaal te scoren. Als in de kampioenswedstrijd in de zaal kwam de eindstand op 16-17 te staan. Nu geen kampioenschap, maar wel een mooie tweede plaats in de tweede klasse.

Deze winst betekent een goede afsluiting van een mooi seizoen voor Korbatjo, dat het positieve gevoel meeneemt naar volgend seizoen, waar het zowel in de zaal als op het veld in de tweede klasse uit komt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren