Spoeddebat over het vertrek van de VVD uit de coalitie

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto archief

Op verzoek van de oppositiepartijen houdt de gemeenteraad van Hoeksche Waard op dinsdagavond 11 juni een spoeddebat over het vertrek van de VVD uit de coalitie.

Het overgrote deel van de oppositie – alleen de Christen Unie heeft het verzoek niet ondertekend – wil antwoord op de talrijke vragen die de breuk in de coalitie oproept.

,,Deze raadsperiode duurt nog tot maart 2026, wij kunnen niet al die tijd stuurloos blijven’’,  aldus Vincent Rietvelt, fractievoorzitter van GroenLinks. ,,Er zijn nog teveel vragen onbeantwoord. Hoe kon dit gebeuren? Was het echt zo onherstelbaar? En, ging het nu echt alleen over de winkeltijden op zondag? Of speelde er meer?”

Mark de Koning van de PvdA onderschrijft deze vragen. ,,Er zijn zoveel écht belangrijke zaken waar de gemeenteraad zich druk om zou moeten maken. Wat dacht je van het armoedebeleid en de woningmarkt?”De twee partijen vinden het belangrijk dat het proces snel maar zeker ook transparant vorm krijgt. De Koning: ,,Geen achterkamertjes, maar een openbaar debat over de toekomst van de gemeente.”

De twee partijen zullen afhankelijk van de uitkomst van het debat een motie indienen om een onafhankelijke verkenner in een korte tijd met alle partijen te laten praten. De conclusies van die gesprekken willen zij vervolgens in een openbaar debat met elkaar bespreken.

Rietvelt: ,,Wij hebben verantwoording af te leggen aan de kiezer. Daarom moeten we open en transparant de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard opnieuw vorm geven.’’


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren