CDA, Lokalen Hoeksche Waard en SGP zetten volgende stap in formatieproces

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Formateur en oud Cromstrijen burgemeester Jan Luteijn

De afgelopen dagen hebben vertegenwoordigers van CDA, Lokalen Hoeksche Waard (LHW) en SGP verkennende gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van politieke partijen uit de gemeenteraad naar aanleiding van het opstappen van de VVD uit de coalitie. Doel van de gesprekken is komen tot een stabiele meerderheidscoalitie.


Formatiegesprekken
Op basis van deze verkennende gesprekken hebben CDA, LHW en SGP besloten om formatiegesprekken te voeren met ChristenUnie en D66. Beide partijen hebben tijdens de gesprekken aangegeven veel kansen te zien om aansluiting te vinden bij de huidige coalitiepartijen CDA, LHW en SGP, zowel wat betreft samenwerking als op inhoud.

Formateur aangesteld
De komende weken worden verdiepende gesprekken gevoerd onder leiding van formateur Jan Luteijn. Luteijn, woonachtig in Numansdorp, is momenteel waarnemend burgemeester van Krimpen aan den IJssel. Van 2011 tot 2019 was hij burgemeester van de voormalige gemeente Cromstrije


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren