Echtpaar Van Dijk-van der Hoeven uit Nieuw-Beijerland viert diamanten jubileum

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Echtpaar Van Dijk-van der Hoeven uit Nieuw-Beijerland viert diamanten jubileum - Foto Arie Kievit

Het was dinsdag 18 juni 60 jaar geleden dat meneer L.M. van Dijk (82) en mevrouw R. van Dijk-van der Hoeven (82) uit Nieuw-Beijerland in het huwelijksbootje stapten. Wethouder Paul Boogaard ging dinsdagmiddag langs met een mooie bos bloemen. Hij feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met dit diamanten jubileum.  

 
Meneer is geboren in Zuid-Beijerland en mevrouw in Nieuw-Beijerland. Vroeger waren ze allebei lid van een toneelvereniging. Daar hebben ze elkaar leren kennen. Ze waren 23 jaar toen ze elkaar het ja-woord gaven. Ze hebben 2 dochters en 4 kleinkinderen. 
 
Lekker in Nederland op vakantie 
Het echtpaar is dol op tuinieren en ze zijn veel in hun grote tuin te vinden. Mevrouw nu iets minder vaak, omdat het, zoals ze zelf grapt, “niet meer zo soepel gaat als vroeger”. Het zijn verder echte strandmensen, lekker in Nederland op vakantie aan de kust. Vroeger met de kinderen en binnenkort vieren ze vakantie in een bungalow in Nederland met het gezin van hun oudste dochter.

Liefde voor tuinieren 
Hun liefde voor tuinieren gaat verder dan hun eigen tuin. Zo doet meneer Van Dijk vrijwilligerswerk in een werkgroep van Groei & Bloei, en helpt hij bij de organisatie van de Open Tuinen dag. Daarnaast jureert hij bij de ijsbaan in Breda als er wedstrijden zijn. Mevrouw van Dijk zit in het bestuur van de postzegelvereniging en is daar veilingmeester. Dit doet ze al zo’n 20 jaar met veel plezier. 

Vroeger deed mevrouw administratief werk. Toen ze in verwachting raakte van hun eerste dochter vroeg haar werkgever haar de dagelijkse boekhouding te blijven verzorgen vanuit huis. En zo werd een kantoortje aan huis ingericht. Meneer heeft altijd voor een loonbedrijf in de landbouw gewerkt. 

Het geheim van het goede huwelijk tussen meneer en mevrouw Van Dijk is veel rekening houden met elkaar en er altijd voor elkaar zijn. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren