Stormachtig optreden Shantykoor de Hoeksche Waard op de Havendag in Goudswaard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto PR

Het werd een stormachtig optreden in Goudswaard. Letterlijk en figuurlijk wel te verstaan. De krachtige wind was voor de kraamhouders van de Goudswaardse Havendag jammer genoeg de spelbreker. Een bekende zeeterm is ‘alle zeilen bijzetten’. Uit veiligheidsoverwegingen werden de zeilen van de kramen echter al snel verwijderd. Dat betekende dat de kraamhouders hun spullen inpakten en naar huis gingen.

De zeelui van het Shantykoor De Hoeksche Waard zijn wel wat gewend dus er werd gewoon opgetreden. Af en toe een pet die afwoei of een microfoonstandaard die omviel….. het deerde de mannen niet. Met stuurvrouw Paula van Wanrooy aan het roer werd om 13.00 uur de muzikale aftrap verricht. Tot kwart over drie kwamen de bekende nummers van het shantykoor aan bod. Maar ook nieuwe nummers als ‘De Engelbewaarder’ en ‘Mooi, mooi, mooi zijn alle vrouwen’ ontbraken niet op de ‘setlist’. Er werd gedanst en spontaan ontstond er een lange polonaise. Het Shantykoor De Hoeksche Waard genoot van de grote belangstelling voor het optreden van deze middag.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren