Echtpaar Zwijgers-Terdu uit Klaaswaal viert diamanten jubileum

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Echtpaar Zwijgers-Terdu uit Klaaswaal viert diamanten jubileum - Foto Heijblom Fotografie

Het was op 7 juli 60 jaar geleden dat meneer A.B. Zwijgers (82) en mevrouw J.Z. Zwijgers – Terdu (82) uit Klaaswaal in het huwelijksbootje stapten. Wethouder Paul Boogaard ging maandag  langs met een mooie bos bloemen. Hij feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met dit diamanten jubileum.  

De vonk sloeg over tijdens oud en nieuw

Arie en Joke zijn beiden geboren en getogen in Klaaswaal. Ze kennen elkaar van de lagere school en gaven elkaar hun eerste zoen tijdens oud en nieuw. Het stel was daarna onafscheidelijk en de verkering was een feit. In 1964 zijn ze getrouwd. Kort na hun huwelijk gingen ze in Rotterdam wonen, omdat ze daar een eigen huisje konden krijgen. Al vrij snel keerden ze terug naar het vertrouwde Klaaswaal. Ruim 50 jaar woonden ze in dezelfde woning. Nog niet zo lang geleden verhuisde het echtpaar naar een kleinere woning, die ze helemaal naar hun zin hebben ingericht. Arie en Joke hebben 2 kinderen en 5 kleinkinderen.

Tuinderszoon en bakkersdochter

Meneer (succesvolle linksback van voetbalvereniging SSS Klaaswaal) is een tuinderszoon en heeft lang bij de marechaussee gewerkt. Daar had hij de tijd van z’n leven. Zeker als hij op de motor de begeleiding van (buitenlandse) vip’s mocht doen. Daarna ging meneer werken bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Tuinieren was zijn lust en z’n leven, maar met een kleinere tuin hoeft dat nu niet meer de hele dag. Mevrouw is een dochter van bakker Terdu uit Klaaswaal. Zij werkte eerst bij de meelfabriek in Rotterdam en later bij gemeente Numansdorp. Mevrouw heeft veel vrijwilligerswerk gedaan in de kerk.

Een geheim voor een goed huwelijk hebben ze niet. Gewoon doorgaan, dat is wat ze altijd hebben gedaan. Ze zijn na al die jaren nog steeds verliefd.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren