Echtpaar Van den Tol-van Wijk uit Oud-Beijerland viert diamanten jubileum

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Echtpaar Van den Tol-van Wijk samen met wethouder Paul Boogaard - Arie Kievit.

Het was dinsdag 9 juli 60 jaar geleden dat meneer J.A. van den Tol (78) en mevrouw M.P. van den Tol-van Wijk (76) uit Oud-Beijerland elkaar het jawoord gaven. Wethouder Paul Boogaard ging gisteren langs met een mooie bos bloemen. Hij feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met dit diamanten jubileum.

Jan is geboren in Oud-Beijerland en Paula in Ridderkerk. Ze leerden elkaar kennen door de wandelsport en ontmoetten elkaar bij CWSV Marijke (Christelijke Wandelsportvereniging) in Barendrecht. Ze liepen 2 keer de Nijmeegse Vierdaagse.

Ze verhuisden van Oud-Beijerland naar Heerjansdam en daarna naar Numansdorp (2009). Sinds 3 jaar wonen ze weer 3 jaar in Oud-Beijerland. Het echtpaar heeft 3 kinderen en 6 kleinkinderen en 1 pleegzoon met 2 kinderen.

Eigen autosloperij, garagebedrijf en autohandel

Meneer werkte van zijn 16e tot zijn 32e bij Korporaal Installatietechniek B.V.. Daarna begonnen ze samen een autosloperij, garagebedrijf en autohandel aan de Asterstraat. In de loop der jaren breidden ze dat uit met een pandje op de Zinkweg en een loods aan de LJ Costerstraat. Uiteindelijk kwam er een nieuw pand op het industrieterrein in Oud-Beijerland waar het echtpaar 22 jaar gewoond heeft. Ze exporteerden naar allerlei delen van de wereld, zoals Australië, Polen, Nigeria, Colombia en nog veel meer landen.

In 2008 verkochten zij het onroerend goed en kochten ze in Zuid-Beijerland een kleinere loods. Daar verkochten ze de restanten van hun bedrijf om langzaam ‘af te kicken’. Na 2 jaar zijn ze ook daarmee gestopt.

Vrijwilliger voor ANWB AutoMaatje en buurtbus en hondensport
Beiden doen nu veel vrijwilligerswerk, zoals rijden voor ANWB AutoMaatje (voor minder mobiele plaatsgenoten). Jan rijdt ook nog op de buurtbus. Paula heeft al vanaf 1988 Duitse herders, waarmee ze politiehondentraining deed en vanaf 1994 reddingshondenwerk. In de loop van hun huwelijk hebben ze 13 honden gehad. Op dit moment hebben ze er nog 1. Ook daarmee doet Paula nog steeds politiehondentraining. Dit alles voor de sport. Naast echtgenoot van Jan werd Paula ook in de omgeving het vrouwtje met de Duitse herders genoemd.

Liefde voor autosport
Ze deden allebei aan autosport. Ooit begonnen ze met autocross (op een onverhard terrein), later deden ze mee aan autospeedway (circuit op asfalt).

Hun geheim van een goed huwelijk? Geven en nemen, samen leven en ieder ook een leven voor zichzelf.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren