Huifkartocht over Tiengemeten

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

 

Op zaterdag 13 juli maakt de huifkar een aantal rondritten langs de mooiste plekjes op natuureiland Tiengemeten. Tijdens de huifkartocht, getrokken door een boerentrekker, vertelt de gids van Natuurmonumenten over het natuureiland. Een ontspannen, leerzame belevenis voor jong en oud.

Huifkartocht met anekdotes

Dit uitje begint met de overtocht met de pont naar Tiengemeten: een echt dagje uit dus. Je verzamelt voor de huifkartocht bij het bezoekerscentrum op het eiland. In de anderhalf uur durende tocht nemen we je mee door de unieke natuur van het eiland: het domein van talloze vogels. Je ziet zeker ook Schotse hooglanders en als je geluk hebt zelfs een ree. Tijdens de tocht in de huifkar zijn ook de historische boerderijen prachtig te zien. Een eiland vol historie met mooie anekdotes! Onderweg maken we stops, zodat je ook even uit de huifkar kunt om de benen te strekken of een foto te maken.

Musea bezoek
Breng voor of na de huifkartocht ook eens een bezoekje aan het Landbouwmuseaum waarin je meer leert en ontdekt over de landbouw geschiedenis op Tiengemeten of geniet van de prachtige tekeningen van Rien Poortvliet in het Rien Poortvlietmuseum.

Lekkere trek
Trek gekregen in iets lekkers? Bij Gasterij de Gezusters kun je die dag heerlijk lunchen of binnenlopen voor een lekker hapje en drankje.

 

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via:

[email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren