Karttalent Kay Miegielsen (9) uit Westmaas boekt tweede NK-zege in spannende Parolin Rocky F2

Redactie Hoeksch Nieuws
6 Min Read
Kay Miegielsen trots op P1 bij NK Karting - Foto: Deni Volkers/www.racexpress.nl
Berghem – Karttalent Kay Miegielsen heeft zijn tweede overwinning geboekt in het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting. De 9-jarige karter uit Westmaas, die het karten leerde op zijn thuisbaan in Strijen, was afgelopen weekend de sterkste op Circuit Park Berghem. Voor Kay is het pas zijn eerste jaar in het NK, maar met twee overwinningen in vier wedstrijden doet hij al meteen vooraan mee in de Parolin Rocky F2.

In aanloop naar het NK-weekend trainde Kay meerdere keren in het Brabantse Berghem. Niet meer met het team van KwaliKart, maar samen met zijn kartmaatje Bjorn de Jong. Ook afgelopen vrijdag en zaterdag stonden in het teken van trainen, trainen en nog eens trainen. “Op vrijdag merkte ik al snel dat er iets niet klopte. Mijn vader had iets over het hoofd gezien. Vanaf zaterdag reden we met de wedstrijdmotor en dat ging echt top. Bjorn en ik zijn kartvrienden en we werken heel goed met elkaar samen. Voor de kwalificatie en de races bespreken we met elkaar wat we gaan doen. In één van de sessies zaten we maar 0.001 van elkaar af.”
Kay reed in de kwalificatie de snelste tijd, maar door een botsing was zijn bumper voor de helft ingeklikt en dat betekent een gridstraf van drie plaatsen. Zo mocht hij niet van pole position vertrekken, maar moest hij de eerste race vanaf P4 beginnen. “Bij de start won ik een plekje en die race heb ik op P3 uitgereden. In de tweede race verloor ik een plek, maar ik wilde meer en heb me naar voren gevochten. Eén voor één heb ik ze ingehaald en die race heb ik gewonnen. Met de eerste vijf rijders zat het heel dicht bij elkaar.”
De afsluitende derde race verliep iets anders. “Samen met Roan Leegstra konden we wegrijden van de rest van het veld. De hele race lang stond ik onder druk van Roan. Meerdere keren heeft hij geprobeerd om me in te halen, maar dat heb ik niet laten gebeuren. Ook die race heb ik gewonnen en zo was ik de beste van de dag.” Op de finish bedroeg het verschil tussen beide rijders slechts 0.096.
Als je naar de ranglijst van het NK kijkt, is het bijna net zo spannend als op de baan. Slechts enkele punten zitten er tussen de sterkste Rocky F2-rijders. Kay probeert zo relaxed mogelijk te blijven. “Het is best wel spannend en er staat veel druk op. Dan gaat je hartslag wel omhoog. Het is superleuk om vooraan te rijden, maar als ze zo dicht op je bumper rijden, denk je wel af en toe ‘hou ik het wel vol?’”
De beloning kwam er met de allergrootste beker met het nummer 1 erop. “Zo’n grote beker geeft natuurlijk meer zelfvertrouwen voor de volgende race. Ik heb echt een gat in de lucht gesprongen. Hier doe je het voor. Karten doe je voor je plezier, ik vind het echt heel leuk om te doen en natuurlijk is het heel mooi als je wint.”
Het Nederlands kampioenschap kent nog twee ronden in Assen en Eindhoven. Kay staat nu op de tweede positie, net als in het Clubkampioenschap van Strijen. “In Assen heb ik nu twee keer gereden en we gaan er voor het NK nog wel naartoe om te trainen. Het is een stukje rijden, maar als je iets wilt bereiken, moet je dat er voor over hebben. Het zit heel dicht bij elkaar en er kan nog van alles gebeuren.”
In de zomerperiode traint Kay zelf door en gaat hij zijn ervaring ook delen. “Twee karters van 7 en 9 ga ik lesgeven met karten. Ik laat ze zien welke lijnen ze moeten rijden en welke snelheid ze moeten rijden. Ze moeten mij dan volgen, zo heb ik het zelf ook geleerd.”
Het is een kwestie van meters maken om steeds hoger op de raceladder te komen. “Mijn droom is om dit jaar kampioen te worden. Later hoop ik op mooie circuits te mogen rijden. De Formule 1 zou heel gaaf zijn, maar dat is bijna niet haalbaar. Ik vind de Porsches en de DTM ook heel mooi!”
Kay wil graag zijn vader/monteur Sander bedanken, maar ook zijn kartmaatjes Bjorn de Jong en Jamie van Dijk en vriend van de familie Dylan van Elswijk voor zijn support afgelopen weekend in Berghem.Om hogerop te komen in de kartsport is Kay nog op zoek naar sponsoren. Wil je ook bijdragen aan zijn razendsnelle opmars? Neem dan contact op met vader Sander Miegielsen via 06-36202528.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren