De ratten zijn weer actief

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

191016ratHOEKSCHE WAARD – De temperatuur gaat weer dalen en de ratten zijn op zoek naar eten en warmte. Bovendien komen er door de zachte winters en rondslingerend eten steeds meer ratten bij.

Ook in de Hoeksche Waard kunnen op een aantal locaties ratten actief zijn. Doorgaans is dit aan de waterkant van plassen en sloten. Dit hoeft niet altijd erg te zijn, zolang het maar om kleine getallen gaat. De rat heeft namelijk ook een positieve waarde voor de natuur. Maar wordt het aantal te groot, dan kan dit gevolgen hebben voor de volksgezondheid. Een goede hygiëne (opslag en verwijderen van afval, nette opslag van producten en periodiek schoonmaken van de ruimten) is van belang om de aanwezigheid van ratten tegen te gaan opslag.
Tips om ratten zoveel mogelijk te voorkomen:

  • Voorkom dat ratten voedsel en onderdak vinden, door voedsel in afgesloten verpakkingen te bewaren en kieren, gaten of scheuren in uw woning of pand dicht te maken;
  • Zorg dat voerbakken van (huis)dieren ’s avonds leeg zijn;
  • Laat geen voer van eenden of vogels achter; maar ruim het direct op;
  • Zorg dat afval in een afgesloten bak of container wordt opgeslagen.

Heeft u ratten gezien in uw omgeving?

Meldt dit bij het Meldpunt rattenoverlast van de RAD Hoeksche Waard via 0186 – 57 25 86.

Heeft u ratten op eigen terrein?

Indien u dit wenst, kan de RAD voor u een professionele bestrijder inschakelen. U bent echter wel verantwoordelijk voor de kosten van bestrijding op eigen terrein.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren