Boerderij Oost Leeuwenstein in Heinenoord officieel geopend

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De buitenzijde  is compleet opgefrist, rechts het zomerhuis met educatieve afdeling
De buitenzijde is compleet opgefrist, rechts het zomerhuis met educatieve afdeling

Boerderij Oost-Leeuwenstein in Heinenoord is op donderdag 24 april officieel geopend door de vijf burgemeesters van de Hoeksche Waard. De boerderij is tien jaar gesloten geweest en is nu gerenoveerd en opnieuw ingericht.

Oost-Leeuwenstein

Dagelijks krioelt het van de vrijwilligers in boerderij Oost-Leeuwenstein, één van de gebouwen van Streekmuseum Hoeksche Waard. De bouwkundige werkzaamheden zijn achter de rug, het gebouw wordt volledig schoongemaakt en ingericht. Uit verschillende depots komen de spullen tevoorschijn die bedacht zijn om de openings-expositie “Van herenboer tot errebaaier” in te richten. Alles wordt nauwgezet en met veel passie op de juiste plaats en bij het juiste ‘tafereel’ neergezet. Ieder flesje en doosje voor de apotheek van de dorpsdokter, elk blik en pak in de winkel van Taselaar en niet te vergeten de spulletjes voor de mooie kamer van de boerin gaan door vele handen voordat ze door het publiek bewonderd kunnen worden.

Ondanks de eigentijdse manier van exposeren, zullen voormalige bezoekers van de boerderij een aantal zaken zeker herkennen. De tuin rondom de boerderij heeft zijn definitieve vorm gekregen en is keurig aan kant. De grond is nu nog erg kaal dus de beplanting vormt de volgende uitdaging voor de vrijwilligers.
’t Hof van Assendelft en boerderij Oost-Leeuwenstein zijn open voor publiek op vrijdag 25 april vanaf 13.00 uur; op Koningsdag is alleen de boerderij te bezoeken met aangepaste openingstijden van 11.00 tot 15.00 uur.

Een feestelijke dag voor het publiek wordt gehouden op zaterdag 3 mei met als thema ‘Proef de lokale cultuur & natuur’. De toegang is dan gratis.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren