Cursus “Plezier op School” voorkomt pesten in de brugklas

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Dienst_logoDe Dienst Gezondheid & Jeugd (voorheen GGD Zuid-Holland Zuid) wil voorkomen dat kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan gepest of buitengesloten worden. Daarom organiseert zij in de laatste week van de zomervakantie de gratis cursus Plezier op School.

Ouders kunnen hun kind nu aanmelden voor de cursus, die gegeven wordt in Dordrecht, Gorinchem, Leerdam, Oud-Beijerland en Ottoland. De cursus past in een bredere aanpak tegen pesten van de Dienst Gezondheid & Jeugd, waarbij ook docenten en professionals worden getraind om dit probleem eerder te kunnen signaleren.

Het thema pesten krijgt weer volop aandacht sinds de ophef over het RTL-programma ‘Project P: Stop Het Pesten’, waarin pesters via een verborgen camera in beeld worden gebracht. “Dan is het eigenlijk al te laat,” legt projectleider Carola Schrijvers van de Dienst Gezondheid & Jeugd uit.

“Onze aanpak voorkomt pesten en richt zich juist niet alleen op de pester. Wij leren kinderen om contact te leggen met anderen en voor zichzelf op te komen. Ook wordt aandacht besteed aan positief denken, houding, oogcontact en stemgebruik. Dat draagt er allemaal toe bij dat een kind een stuk zelfverzekerder overkomt als hij of zij naar het voortgezet onderwijs gaat.”

De Dienst Gezondheid & Jeugd organiseert de cursus Plezier op School in samenwerking met de uitvoeringspartners Indigo ZHZ, Rivas, Vivenz, Context, FlexusJeugdplein en Eleos. Ook de voorgaande jaren werd de cursus Plezier op School georganiseerd in de regio.

Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat jongeren die meedoen aan de cursus op het voortgezet onderwijs minder sociaal angstig zijn en minder worden gepest.

Aanmelden

  • Ouders kunnen hun kind tot 20 juni aanmelden op www.dienstgezondheidjeugd.nl onder ‘Aanmelden’. Hier is ook meer informatie over de cursus te vinden.
  • Bellen kan ook naar 078-770 8500 of mailen naar [email protected].
  • De kennismakingsgesprekken en de informatieavond voor ouders vinden plaats voor de zomervakantie.
  • Er zijn geen kosten verbonden aan de cursus. Deze worden betaald door de gemeenten in deze regio.
Persbericht Dienst Gezondheid & Jeugd (voorheen GGD Zuid-Holland Zuid)

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren