Politie houdt man aan na achtervolging in Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

20140429-152758.jpgNumansdorp – Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag, om ongeveer 02.00 uur een man aangehouden, nadat deze tegen de pui van een woning was gereden.

De politiemensen zagen een auto rijden waarvan de kentekenplaten niet klopten met het merk en type auto waarop zij gemonteerd waren. Bij het zien van de surveillanceauto ging de auto er met grote snelheid vandoor. Na een achtervolging door de Hoeksche Waard, waarbij zeer hoge snelheden werden bereikt, reed de auto op de Middelsluissedijk tegen de pui van een woning. Daarmee was de achtervolging direct ten einde. Er ontstond schade aan de pui.

Eén van de twee inzittenden, een 36-jarige man, kon na een korte vlucht te voet, worden aangehouden. Hij was in een sloot gesprongen. Ook bleek hij bij de botsing zijn been te hebben gebroken. Hij is opgenomen in een ziekenhuis. De andere inzittende wist via de sloot en een Boomgaard te ontkomen. Een zoektocht met onder andere een speurhond heeft helaas geen resultaat gehad.

Om 07.00 uur kreeg de politie een melding dat uit een schuur aan de Molendijk een fiets was gestolen, het vermoeden bestaat dat de gevluchte man met deze diefstal te maken heeft.

De politie stelt een nader onderzoek in naar deze verdachte. Het publiek kan daarbij helpen. Is de tweede verdachte u wellicht opgevallen, hij reed vermoedelijk met natte kleding op een fiets, laat u dat dan aan de politie weten. De mannen kwamen uit de omgeving van Breda. Heeft u informatie belt u dan met de politie Eenheid Rotterdam, via telefoonnummer 0900 8844, of via Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Bij nader onderzoek naar het voertuig waarin de verdachten reden, bleken zowel de auto als de kentekenplaten eerder te zijn gestolen in Brabant.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren